Overslaan en naar de inhoud gaan

Amnesty International Schrijfmarathon

Door Eindredactie op vrijdag, 18 november, 2016 - 08:26

Elk jaar op 10 december klimmen we in de pen. Verspreid over de hele wereld, schrijven mensen die dag in bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen.

Afdeling Veendam doet voor de eerste keer mee aan deze schrijfmarathon. Alle collectanten samen schrijven deze dag zoveel mogelijk brieven. Als het goed loopt willen we volgend jaar de schrijfmarathon groter opzetten in Veendam en zoveel mogelijk mensen aan het schrijven krijgen als vuist tegen onrecht.

De brieven zijn gericht aan de autoriteiten in het land van de mensen voor wie we actievoeren. We vragen hen snel maatregelen te nemen zoals de vrijlating van een gewetensgevangene of het stoppen van discriminatie.

Ook worden kaarten en brieven geschreven aan de slachtoffers van mensenrechtenschendingen zelf. Morele steun is voor hen enorm belangrijk.

Machthebbers die de mensenrechten schenden weten dankzij onze brieven dat de wereld over hun schouder meekijkt. Dat werkt. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.

Heeft u vragen over deze actie kunt u altijd terecht bij de coördinator van Amnesty International Veendam, Greetje Hoeksema tel.:  0598 613399  email: greetje.hoeksema@netvisit.nl