Veendam 1894 (zat) op z'n best tegen Wildervank (zat)

Door Eindredactie op dinsdag, 15 november, 2016 - 06:26

IMG_3864.JPG

Tekst Jacob Kuipers

De zaterdagvoetballers van Wildervank kregen in het thuisduel tegen Veendam 1894 geen 'poot' aan de grond. Met een 4-1 overwinning ging Veendam weer huiswaarts. De geelzwarten speelden tegen Wildervank één van haar betere wedstrijden van dit seizoen. En de ploeg van Wildervank-oefenmeester Dontje werd het 'kind' van de rekening. Veendam staat na de zege op Wildervank op de vijfde plaats. En Wildervank neemt de 4e plek in klasse 5 E in.

Na 13 minuten spelen moesten beide ploegen nog even aan elkaar wennen, maar daarna was het geduld van Veendam op. En de 14e minuut was het Armin Sabic die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Aan het vertoonde spel was te zien dat Veendam daar ook recht op had. De geelzwarten bleven het spel dicteren. Via een mooie combinatie tussen Kenny Slagter en Frank van der Lei moest de Wildervankster doelman al zijn talenten uit zijn pezige lijf halen om onheil te voorkomen. De thuisclub liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker want voor eigen publiek wil je natuurlijk niet af gaan tegen de buren. Niels van Velzen, begreep dat goed en nam een vrije trap, ter hoogte van de middenlijn en Martijn Beekman kopte onberispelijk raak: 1-1.

De roodhemden van Wildervank waren nog net van het gejuich bekomen of er was na 6 minuten onheil voor de 'kooi' van de thuisclub. Er werd een speler van Veendam onderuit gehaald in het strafschopgebied en scheidsrechter Snippe kon niks anders doen dan naar de stip wijzen. En aan Gokhan Atabas kun je zo'n klusje wel overlaten en het werd 2-1 voor de geelzwarten.

De ploeg van oefenmeester Maikel Raatjes was de bovenliggende partij. Al moesten ze wel oppassen voor de aanvalspogingen van Wildervank. Maar de thuisclub was niet bij machte om de geelzwarten bang te maken. Het was Kenny Slagter die daar een 'stokje' voor stak. Hij scoorde 1-3 voor Veendam. Het was in een periode dat Veendam de bovenliggende partij was en met goed combinatiespel werd Wildervank van 'het kastje naar de muur' gespeeld. Ja, en daar wordt je als Wildervankers niet vrolijk van. Direct na de thee waren de bedoelingen van Wildervank goed.

Blijkbaar had Wildervank van hun trainer een donderspeech gehad want het kwam herboren uit de kleedkamer. Er volgde een schitterende aanval over veel schijven. Maar in de frontlinie van de roodhemden was het foute boel. Trainer Dontje bracht Leon Engbrenghof in het veld voor Remon Nagel. Wildervank probeerde het wel maar bij hun aanvalsspel vielen  te veel gaten op het middenveld. Maar de buren profiteerden daar gelukkig niet van.

In de 73ste minuut moest Oefenmeester Dontje weer ingrijpen. Maikel van Vliet betrad het heilig gras van Wildervank te 'faveure' van Remon Nagel. En in de 81ste minuut soleerde de Veendammer Jonathan Granviel door de 'laatste gordel' van Wildervank en scoorde 1-4.Het was ook de mooiste goal van de wedstrijd. En daar bleef het bij.