Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Uniken-Bosscher 65 jaar getrouwd

Door op vrijdag, 11 november, 2016 - 21:45

Echtpaar_Uniken-BosscherA.jpg

Dinsdag 8 november hebben Piet Uniken (90) en Johanna Uniken-Bosscher (85) hun 65 jarig huwelijkdag gevierd. Burgemeester Sipke Swierstra kwam vrijdag 11 november langs bij het echtpaar thuis aan de Zuidwending om hen met deze mijlpaal te feliciteren.

Piet is in Boven Pekela geboren en Johanna in Zuidwending. Ze komen beiden uit een boerenfamilie. Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in Hotel de Nederlanden te Wildervank tijdens een dansgelegenheid.

Johanna was bij Piet in de boerderij van zijn ouders in Boven Pekela komen wonen. In 1963 kocht het echtpaar de boerderij aan de Zuidwending erbij, en zijn daar gaan wonen. Naast akkerbouw hadden ze in Boven Pekela nog een aantal koeien op stal.

Piet was actief geweest in het waterschap Ommelanderwijk voor de landbouw. Voor de kerk had hij zich als kerkvoogd ingezet, en hij was ook voor de school actief.

Johanna zat bij vrouwenvereniging Plattelandsvrouwen, waar in 2002 Vrouwen van nu uit voort is gekomen. Al vanaf voor haar trouwen is ze nog steeds actief in de vrouwenvereniging.

Het echtpaar heeft drie kinderen, vier kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.