Overslaan en naar de inhoud gaan

Mantelzorgers Veendam ontvangen blijk van waardering
tijdens Dag van de Mantelzorg

Door Henk Drenth op donderdag, 10 november, 2016 - 15:30

IMG_1844.jpg

Het is vandaag, 10 november, de Dag van de Mantelzorg. En daarom organiseerde het Steunpunt Mantelzorg Compaen Veendam een gezellige bijeenkomst in MFC de Meridiaan voor alle mantelzorgers uit de gemeente Veendam.

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Mantelzorgers vinden hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Daarom worden de mantelzorger jaarlijks tijdens de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet.

IMG_1810.jpg

Het Steunpunt Mantelzorg Compaen Veendam organiseert ieder jaar diverse activiteiten tijdens de Dag van de Mantelzorg. Ook dit jaar wilden ze de mantelzorgers in onze gemeente Veendam waardering geven voor hun werk. Het thema dit jaar is: “Mantelzorg doe je samen!”.

Na een heerlijk kopje koffie met iets lekkers erbij konden even de zorgen aan de kant en genoot iedereen van een geweldig optreden van Muziek met Monique. Deze van origine Rotterdamse zangeres brengt ouderwetse gezelligheid met liedjes uit de oude doos. Een dijk van een stem gecombineerd met een flinke dosis humor staan garant voor puur plezier.

IMG_1856.jpg

In de pauze is er een proeverij van maaltijdservice & maaltijdvoorziening Apetito. Beleidsmedewerkster WMO Jannie Drenthe was namens de gemeente aanwezig.  Wethouder Jaap Velema moest zich wegens omstandigheden afmelden. Na afloop kregen alle mantelzorgers nog een attentie als blijk van waardering.