Overslaan en naar de inhoud gaan

Cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke
ondersteuning Veendam

Door op dinsdag, 8 november, 2016 - 23:38

Gemeentehuis_20160805_213555_001.jpg

Het Sociaal Planbureau Groningen heeft in de gemeente Veendam een cliëntervaringsonderzoek gehouden onder Wmo cliënten. In 18 van de 23 Groningse gemeenten is het onderzoek uitgevoerd. De respons in de gemeente Veendam is bovengemiddeld ten opzichte van andere gemeenten. De cliëntervaringen zijn in Veendam overwegend positief en liggen rond het provinciaal gemiddelde.

Uitkomsten
De cliëntervaringen zijn dus overwegend positief. De tevredenheid over de deskundigheid van de Wmo medewerkers ligt bovengemiddeld. Wat beter kan is het contact met de gemeente.  Mensen wisten niet waar ze terecht konden voor hun hulpvraag en werden niet altijd even snel geholpen. Wat verder opvalt is dat in Veendam opvallend veel inwoners gebruik maken van mantelzorgondersteuning. De inwoners maken zich dan ook zorgen over de belasting van de mantelzorger en twijfelt of de mantelzorger het wel aan kan.

De uitkomsten zijn terug te vinden op de volgende website: www.clientervaringsonderzoek-wmo.nl/groningen/veendam/. De uitkomsten van het onderzoek worden door de gemeente meegenomen in de doorontwikkeling van het nieuwe beleid rond de uitvoering van de Wmo.