Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijnbouw in de gemeente Veendam
Inwoners kunnen schade melden

Door op maandag, 7 november, 2016 - 21:34

Gemeentehuis_IMG-20160622-WA0002.jpg

De gemeente Veendam ligt in een gebied waar verschillende mijnbouwactiviteiten plaatsvinden. Behalve aardgaswinning uit verschillende gasvelden is er ook sprake van zoutwinning in Borgercompagnie en Ommelanderwijk en gasopslag in Zuidwending.

Melden
Inwoners die schade hebben aan hun woning en van mening zijn dat dit het gevolg is van mijnbouwactiviteiten kunnen dit melden bij de daarvoor verantwoordelijke instanties. Deze meldingen worden niet openbaar gemaakt of gedeeld met andere instanties, zoals de gemeente. De gemeente Veendam weet daarom niet hoeveel meldingen er zijn. Ook is niet duidelijk wat er gemeld wordt.

Registreren
Om de belangen van haar inwoners zo goed mogelijk te behartigen, wil de gemeente een beeld krijgen van het aantal en type meldingen. Op basis van die informatie is de gemeente beter in staat om de problematiek aan de orde te stellen bij de verantwoordelijke instanties. Daarom bieden wij de mogelijkheid om uw melding te registreren. De gemeente registreert de meldingen, maar is geen partij in de afhandeling. De gemeente kan en mag de meldingen niet doorzetten naar andere instanties. Doe dus ook een melding bij de daarvoor verantwoordelijke instanties. We maken meldingen niet openbaar.