DWZ kon één helft mee komen met BNC

Door op maandag, 7 november, 2016 - 19:20

IMG_3832.JPG

Door Jacob Kuipers

In de thuishaven van DWZ konden de voetballers hun fans niet verwennen. Het werd een 4-1 nederlaag voor de formatie van oefenmeester Henk Oosterwold. En de beginfase leek het toch zo mooi. De supporters van de Wiekster-Zuidwending-combinatie namen een plekje op hun overdekte zittribune en het voetbalfeest kon beginnen. Het werd niet echt een feest voor de trouwe fans. Want de elf 'krijgers' van DWZ verloren met 4-1 van BNC.

De Brava Nova Zembla Combinatie was blijkbaar naar Zuidwending afgereisd om de drie punten mee naar Finsterwolde te nemen. De spelers van DWZ konden in de eerste minuten geen 'potten breken'. De bezoekers waren 'heer en meester' en dicteerden de strijd. De elf 'krijgers' van DWZ kwamen bijna niet meer onder de immense druk weg. Vervolgens kantelde de wedstrijd en DWZ kwam met het 'schuim op de mond' op BNC afstormen.

En dat leidde tot succes. Het was Martin Muurman die zijn fans liet juichen: 1-0. Muurman werd goed vrij gespeeld en de vijandelijke doelman kon zijn schuiver niet pakken. De thuisclub had de smaak te pakken en de geoliede machine was op hol. Henry Hut begreep dat heel goed, een 'vlammend' schot vertrok van zijn voet, maar de doelman van BNC kon met moeite het leer keren.

Bijna had Muurman namens DWZ weer gescoord, maar het projectiel volgde niet de weg die hij voor ogen had. Maar DWZ moesten wel bij de les blijven, want het gevaar BNC lag op de loer. En het is net of de 'duvel' er mee speelt. De Finsterwolders roken 'bloed' en trokken ten strijde. DWZ moest dus alle 'zeilen' bij zetten om hun doel schoon te houden. En dit schouwspel gebeurde allemaal in de stromende regen.

BNC kwam steeds dichterbij. Op een gegeven moment vonden de BNC-spelers elkaar makkelijker. Hermann Kerbof ging een combinatie aan met Jeffrey Bos en laatst genoemde schoot hoog over. Maar DWZ bleef op de been. Al ging dat ook een keer mis bij BNC. Ja, en dan moet je de 'trekker' over halen, als je een grote kans krijgt. Maar de formatie van Oosterwold verzuimde dat.

IMG_3836.JPG

Maar ook BNC ging niet altijd gretig om met de mogelijkheden. Jeffrey Bos liet een verraderlijk schot los van zijn 'pantoffel'. Maar het liep voor de thuisclub goed af. De bezoekers zetten alles in het werk om naast hun opponent te komen. In de 43ste minuut moest de begeleider van de Finsterwolders achter de hekken. Omdat hij zijn boekje te buiten ging. Maar daar later iets meer over. DWZ eindigde de eerste part met een 1-0 voorsprong, maar BNC had het betere van het spel.

Na de thee kwamen de Finsterwolders getergd uit de kleedkamer. En in de 55ste minuut moest de man van het scorebord weer aan het werk. Het was Jeffrey Bos die de stand in evenwicht schoot: 1-1. En vier minuten later was het alweer 'bingo'. En BNC-speler Ronald Mos was hier verantwoordelijk voor: 1-2. DWZ sputterde in de 61ste minuut nog wat tegen. Maar het 'sneed geen hout'. Ondanks de hevige druk van de gasten kreeg de thuisclub wel mogelijkheden. Zowel Martin Muurman als Tonnie Harkema hadden hun vizier niet goed staan.

In de 68ste minuut zwijnde DWZ. BNC'er Dennis de Vries schoot open voor de 'kooi' naast. Maar Ronald Mos deed het beter en scoorde 1-2. Het verzet van DWZ was gebroken. Twee minuten later werd het weer door Mos 1-3. DWZ werd bij 'tijd en wijle' zoek gespeeld. In de 83ste minuut kreeg DWZ nog een goede kans, maar de doelman van BNC redde fraai. Maar even later was het Jesper Simens, die met een vrije trap alle illusies die DWZ nog had in de 'doofpot' stopte: 1-4.

Bij het duel DWZ-BNC moest scheidsrechter Hassing onverwachts optreden omdat een begeleider van de Finsterwolders zijn boekje te buiten ging. Hij bekritiseerde luidkeels de scheidsrechter. Op een gegeven was het geduld bij Hassing op en stuurde hem achter de afrastering. Maar ook daar kon de man zijn mond niet houden. En vervolgens kwam er een razendsnelle uitval van de Finsterwolders. De assistent-scheidsrechter van DWZ bedacht zich niet en vlagde voor buitenspel. Waarop de weggestuurde begeleider schreeuwde: “Dan moet de scheidsrechter meelopen”. Waarop de arbiter hem aankeek met zijn 'vuurspuwende' ogen. Voor hetzelfde geldt had scheidsrechter Hassing hem van het terrein verwijderd. Maar Hassing hield zich net op tijd in. En dat tekent deze scheidsrechter.