Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen de Ommewending en burgemeester Swierstra
ontbijten samen in de raadzaal

Door Henk Drenth op dinsdag, 8 november, 2016 - 16:45

IMG_0209.JPG

Deze week is de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Burgemeester Sipke Swierstra ontbeet dinsdagmorgen samen met wethouders Henk Jan Schmaal en Jaap Velema met vierentwintig leerlingen van basisschool de Ommewending. Uit elke groep zaten 3 kinderen in de raadszaal van het gemeentehuis in Veendam aan tafel.

IMG_0193.JPG

Spannend
Het burgemeestersontbijt is zeer gewaardeerd. Het was heel leuk, en mooi dat het een keer zo mag. Voor de kinderen was het heel spannend en er was vooraf al veel over gepraat. Ze hebben hun ogen uitgekeken. Zoals naar de mooie glas in lood ramen en al die foto’s van de voormalige burgemeesters. Na het schoolontbijt mochten de kinderen vragen gaan stellen aan burgemeester Swierstra. Een jongen wilde weten of de derde wereldoorlog aan de gang is.

IMG_1678.jpg

Week van het Nationaal Schoolontbijt
Het burgemeestersontbijt maakt deel uit van de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’. Tijdens deze week ontbijten ruim 520.000 kinderen samen op zo’n 2.720 basisscholen. Burgemeester Sipke Swierstra had dit jaar leerlingen van basisschool de Ommewending uitgenodigd om te komen ontbijten. Op deze manier geven ze allemaal het goede voorbeeld dat gezond ontbijten belangrijk is.

IMG_1764.jpg

Donatie
Burgemeester Sipke Swierstra betaalde namens de gemeente Veendam symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen meenamen met een donatie aan Jantje Beton. Elk jaar kiest ‘Het Nationaal Schoolontbijt’ een goed doel dat kinderen helpt. Jantje Beton zorgt samen met kinderen voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. 

De 10 jarige Alana mocht van de burgemeester symbolisch de donatie ter waarde van 300 euro in ontvangst nemen.

IMG_1728.jpg

Groene schoolplein
De Ommewending heeft met het uitdagend maken van speelplekken al langer ervaring opgedaan. Rond de school en is men heel actief bezig met het groene schoolpleinproject. Er is veel groen en kinderen kunnen zelf ontdekken welke planten en struiken er staan. En ze kunnen bessen plukken.

IMG_0312.JPG

Ontbijt
Bij binnenkomst waren de tafels al gedekt. Het ontbijt voor de leerlingen bestond uit tarwebolletjes, krentenbollen, volkorenbrood, halvarine, fruitstroop, 30+ (smeer)kaas, jam, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, fruit en groente. Voor de kinderen met een glutenovergevoeligheid zitten er glutenvrije crackers in het pakket.