Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeemeerminnnen in Tropiqua Veendam

Door Eindredactie op dinsdag, 8 november, 2016 - 08:00

B&W_15353_01.jpg

Zaterdag kwamen de zeemeerminnen in spé aan in zwembad Tropiqua met blijde en gespannen gezichtjes. Na het uitdelen van de topjes mochten de dames zich omkleden en konden ze naar het zwembad samen met hun ouders. Uiteraard wilde de jongedames eigenlijk direct een staart aan en het water in maar eerst was er een stukje theorie op de kant nadat voor de jarige deelnemer was gezongen. Belangrijk is de beweging die gemaakt moet worden en deze is dan ook een aantal keren geoefend. Hierna werden de staarten klaargelegd maar moesten de jonge dames eerst laten zien dat ze ook echt op hun rug konden drijven. Dit in verband met de zelfredzaamheid omdat een staart best wel veel weegt en de voeten naar beneden trekt.

Nu was het moment aangebroken dat de jongedames hun staarten aan mochten en dit kon niet snel genoeg gebeuren. De meesten vonden het vreemd voelen en strak aan de voeten. Hierna mochten ze stuk voor stuk het water in om te kijken hoe goed ze de slag te pakken hadden maar belangrijker of ze zich konden omdraaien en met staart op hun rug konden drijven. Dit is een aantal keren geoefend en werd uitgebreid naar zwemmen met twee naast elkaar om ook rekening met elkaar te moeten houden en hun omgeving. Een klap met een staart is geen prettige ervaring.

IMG_2434.jpg

Na diverse oefeningen kwam een einde aan de eerste dag en waren de jongedames aardig uitgeput. De staarten mochten uit en was een vreemd gevoel de benen weer los te kunnen bewegen.

De tweede dag is er gestart met een korte herhaling van de eerste dag en was het ook duidelijk dat iedereen zich kon redden met een staart te zwemmen en op hun rug te liggen om even tot rust te kunnen komen. Hierna begon het feest met de fotograaf. Na een foto op de kant mochten de jongedames met hun staarten de fotograaf nat spetteren wat natuurlijk tegen geen dovemans oren was gezegd. Hierna mocht de jarige zeemeermin, die een schelpenkroon op had gekregen, als eerste op de foto onderwater. Daarna mochten alle Zeemeerminnen door een hoepel zwemmen en werden ze op de foto gezet door de fotograaf die onderwater zat te wachten. Na deze fotosessie was het vrij zwemmen met de staarten aan terwijl de fotograaf ook hiervan nog wat foto’s maakte. Uiteindelijk was het tijd om te stoppen en te gaan naar de diploma uitreiking. Hier hadden de jongedames minder zin in want ze wilden liever met hun staart aan blijven zwemmen. Iedereen was geslaagd en waren er allemaal blijde gezichten bij het ontvangen van hun diploma.

Naast nieuwe vriendschappen is er maandag veel te vertellen op school en zodra de foto’s zijn ontvangen zullen deze met trots getoond worden aan familie, vriendjes en vriendinnen. Al met al een zeer geslaagde workshop en wij willen onze dank uitspreken naar zwembad Tropiqua voor de geweldige hulp en de mogelijkheid om deze workshops te houden om deze kinderwens te realiseren.