Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruth Peetoom en Jos Keizer over barmhartigheid

Door Eindredactie op zondag, 6 november, 2016 - 15:33

Poster16 november.jpg

Hoe brengen we barmhartigheid in de praktijk, wat betekent die term in ons dagelijks leven? Is het wel even gemakkelijk gedaan als gezegd? Vragen die je je kunt stellen in het Jaar van Barmhartigheid. Deze vragen zullen in de bijeenkomst ‘Barmhartigheid in de praktijk’ zeker aan de orde komen. De Norbertusparochie kijkt er naar uit dat Ruth Peetoom en Jos Keizer, op 16 november komen spreken in de H. Bonifatiuskerk in Nieuwe Pekela. Deze boeiende mensen zullen ons vertellen wat barmhartigheid voor hen betekent in hun dagelijkse praktijk.

Ruth Peetoom is met haar theologische achtergrond vooral bekend als voorzitter van het CDA. Jos Keizer is met zijn kwaliteiten als ondernemer al jaren directeur van Fontana Resort Bad Nieuweschans. Beiden zetten zich in voor anderen en staan soms voor moeilijke beslissingen. Wat is hun drijfveer? Waar ligt voor hen de uitdaging?

Annelien de Winter, vicevoorzitter van de Norbertusparochie, leidt het gesprek. Zij zal met haar opgewekte uitstraling voor een positieve inbreng zorgen. Als gespreksleider zal zij er voor zorgen dat de aanwezigen na de pauze ruimschoots de gelegenheid krijgt om met beide sprekers in gesprek te gaan. Iedereen is van harte welkom op woensdag 16 november in de Bonifatiuskerk te Nieuwe Pekela 19.30 uur. Het programma van de bijeenkomst eindigt rond 21.30 uur, waarna er gelegenheid is voor ontmoeting onder het genot van een drankje.

De kerkdeuren zijn op deze avond al vanaf 18.00 uur open om bezoekers in de gelegenheid te stellen vooraf de expositie “Barmhartigheid op het Doek” te bekijken.