Zaalvoetbal V&Z Veendam – week 44

Door op zondag, 6 november, 2016 - 10:52

IMG_3782.JPG

Hoofdklasse
Het was een kaarten festival deze week. Koploper Topbrands won met 11-1 van Clias van der Laan verzekeringen. De naaste belagers lieten allemaal punten liggen. De Futsal Topbrand-spelers Uuldrinks en Hager scoorden respectievelijk 4- en 3 goals. De wedstrijd tussen Beauty Salon Jannie en Cevdet (voorheen Galacticos) werd 6-6. Dit was een zeer aantrekkelijke wedstrijd waar Cevdet het geluk aan hun zijde had, want diep in blessuretijd scoorden ze de gelijkmaker. Hut scoorde drie- van de zes goals voor Beauty Salon Jannie. Osman Gazi en Sportplein speelden met 2-2 gelijk. Er vielen in de hoofdklasse geen kaarten en dat is een compliment aan de spelers.

Eersteklasse
De topper tussen Riklis Karto Hair en Ciseaux D’or werd een verdiende overwinning voor Riklis Karto Hair: 6-3. Dit team lijkt klaar voor de hoofdklasse, want het speelt leuk en snel voetbal. De naaste belager van Riklis Karto Hair, Sandra’s Hairstudio verspeelde twee punten door gelijk te spelen tegen rode lantaarndrager Werkmax: 4-4. Beste Hypotheek – JS-Viro werd 4-4. De wedstrijd tussen autobedrijf Smid Meeden en Prins Elektrotechniek werd een overwinning voor Smid. Het was een rumoerige wedstrijd, dat eindigde in een 6-4 zege voor autobedrijf Smid. Een paar minuten voor rust kwam Smid op een 1-0 voorsprong. Maar nog voor de aftrap werd genomen kwam de scheidsrechter op zijn besluit terug en gaf een doelworp. Prins Elektro-speler Sabic kreeg voor rust twee keer geel en kon met een rode kaart de douche opzoeken. Wat betekent dat Prins Elektro vijf minuten moesten spelen met een speler minder. Tenzij de tegenstander scoort. Maar na rust stonden er weer vier spelers in het veld en niemand die de scheidsrechter daarop wees. Prins Elektro scoorde vlot twee doelpunten. Haarlemmer scoorde drie goals voor Smid en Muurman vond drie keer het net voor Prins Elektro.

IMG_3774.JPG

Tweedeklasse
Futsal ECH won van Stukadoorsbedrijf Oldenburger en heeft 10 punten en een wedstrijd minder gespeeld dan SWO Veendam. Slagerij K. Nieland won verrassend van regioisolatie:4-3. Het was tevens de eerste zege van Slagerij K. Nieland. Dat daarmee de laatste plaats over gaf aan Stukadoorsbedrijf Oldenburger. Futsal ECH. speler L.A.A. Knez scoorde drie- van de zeven goals. Slagerij K. Nieland dat daarmee de laatste plaats over gaf aan Stukadoorsbedrijf Oldenburger. Futsal ECH won met 7-4 van Oldenburger. L.A.A. Knez scoorde er drie- van de zeven goals voor Futsal. Gadero – Riviera United werd 3-3 en Lohman scoorde voor Riviera United alle drie de goals. De wedstrijd Govilla Futsal – Calker/Heikens kleurde geel en rood. De wedstrijd was onsportief en er vielen maar liefst zes gele kaarten en één keer rood. De uitslag was 4-3 voor Futsal en bij de gelijkmaker dachten de spelers van Calker/Heikens aan hands, maar de scheidsrechter vond van niet en de doelman schold de scheidsrechter uit en kreeg direct de rode kaart en kon de douche opzoeken. De andere kaarten waren steeds twee keer geel en dus rood en de spelers die dit kregen zijn een wedstrijd geschorst. Bij Calker/Heikens waren dat Dijkhuis, die ook nog direct rood kreeg en Doorn. En bij Govilla Futsal was Faber de man van twee keer geel en dus rood. De douche was er dus voor om de spelers die voortijdig de strijd moesten staken even af te koelen.

Derdeklasse
Bij de wedstrijd Rijschool Hillenga – Go Kleine Panda: 7-3 vielen ook veel kaarten en ook doelpunten. Bij Go Kleine Panda was Wind het niet eens met de scheidsrechter, want volgens hem maakte hij geen overtreding. Maar de dienstdoende scheidsrechter vond van wel en hij kreeg geel voor de overtreding. En dat vond weer Wind onterecht en kon zich niet meer inhouden en schold de scheidsrechter uit. Ja en vriend Wind kreeg vervolgens de tweede gele kaart en dus rood. En hij is dan ook nog een wedstrijd geschorst. Na 5 minuten mag er weer een speler in of bij een doelpunt van de tegenstander, maar deze scheidsrechter liet er geen speler weer in bij een doelpunt en zo speelden ze ongeveer 10 minuten met een man minder. Ook vielen hier nog vier gele kaarten, verdeeld over beide teams. DWS/Drukkerij v.d. Kooi won met 5-3 van de Statusbar, dat zijn eerste nederlaag incasseerde. DWS/Drukkerij van de Kooi is nog zonder puntverlies. Afterbeat won met 6-5 van Euromail. Hartman scoorde drie keer voor Euromail. Kruit en Kramer won met 7-1 van Just 4 Kidz. Door deze nederlaag blijft Just 4 Kidz puntloos.

IMG_3775.JPG

Vierdeklasse
Koploper en titelkandidaat Veendam Fanatics won met 6-0 van Team 49érs. Waar doelman Pot een grotere nederlaag voorkwam. Avebe is de naaste belager van Veendam Fanatics met drie punten minder, maar ook zij bleven aan de winnende kant. Avebe won met 4-2 van Fc Titanium, waar Van der Meulen twee keer het net vond. GHV/Vastgoedpartners won met 7-5 van SCA Hygiene. De mooiste goal kwam op naam van De Jong, die van ongeveer 12 meter de bal in de kruising schoot. En hun coach Noot het weer aan de 'stok' kreeg met de scheidsrechter. Ja, maar Noot breekt geen wetten. De wedstrijd CGKV De Kandelaar-Pizza in the Box bleef tot de laatste minuut spannend. Maar toen besliste Pizza speler De Jonge de wedstrijd en schoot de stand naar een 5-4 overwinning voor zijn ploeg.

Ook is deze week begonnen met de Winkler Prins competitie in de Parkstadhal. Vrijdag kwamen de leerlingen van 11 t/m 13 jaar in aktie. In deze poule spelen zeven teams tegen elkaar en in de poule van 14/15 jarigen komen er acht teams in aktie en deze spelen volgende week hun wedstrijden die beginnen om 16.00 uur.

IMG_3785.JPG

Uitslagen van afgelopen vrijdag zijn: Pino FC – FC Trekvogels 2-2, FC Pro – FC Badslipper werd 5-5 en daar viel ook direct de eerste gele kaart voor Andrzejewski van FC Badslipper en deze scoorde ook vier keer en bij FC Pro scoorde Prins er drie maal. FC Annie – Vuurvreters werd 3-2 en scoorde Bustin twee doelpunten voor FC Annie.

Er was bij deze wedstrijden behoorlijk wat belangstelling van ouders en we hopen dat dit ook zo blijft, want dat vinden de kinderen toch nog altijd leuk. De teams zijn ook meer aan elkaar gewaagd dan vorig seizoen, omdat we toen in een poule speelden en er dan te groot leeftijdsverschil was. Dat is nu veel beter en leuker voor de leerlingen.

Van het bestuur
Denken jullie om de algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op 15 november in de Wildervanckhal, aanvang 19:30 uur. Maandagavond wordt er na de wedstrijden geloot voor de beker en de eerste ronde zal worden gespeeld in week 51.