Jaaroverzicht 2016

Sportoverzicht 2016 - oktober



_DSC4264.jpg

Door Jacob Kuipers

Kampioenen Frédérique en Irus van Suchtelen stralen tijdens huldiging
De waterskiesters Iris van Suchtelen en Frédérique Karster waren de onbetwiste 'koninginnen' aan de rand van de plassen in recreatiegebied Borgerswold in Veendam.

NK wakeboarden
De gemeente Veendam wil graag het Nederlands kampioenschap wakeboarden organiseren. Wethouder Henk Jan Schmaal vindt dat Veendam er de faciliteiten voor heeft. 

Borgerswold Classic Veendam
Voor de tweede keer werd het Borgerswold Classic gehouden. Dit is een mountainbike evenement. Er deden 359 renners mee en die moesten in de ochtenduren hun beste beentje voorzetten. s' Middags kwamen de vrouwen, recreanten en KNWU-renners aan bod met daaraan gekoppeld het Open Groninger MTB Kampioenschap.

Oxygym demoteam nationaal kampioen
De mini's van Sportcentrum Oxygym Veendam hebben de Nederlands kampioenschappen dance challenge gewonnen. Het NK werd gehouden in Zwolle.

Zechstein Bubble
Voor de 40ste keer werd het internationaal Zechstein Bubble Zwemtoernooi gehouden. Er waren 650 zwemmers en zwemsters uit Nederland en Duitsland aanwezig.

Dinet Oosting
Op het wereldkampioenschap in Canada viel Dinet Oosting in de prijzen. Een vierde plek was haar deel. Ze was de beste slagvrouw van het toernooi en werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in haar woonplaats Enschede.