Vrijwilligers

Iedereen kan meedoen met de grootste groene
vrijwilligersactie van NederlandSamen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag vijf november tijdens de Natuurwerkdag. Dit jaar alweer voor de 16e keer. In de provincie Groningen neemt Landschapsbeheer Groningen de organisatie voor haar rekening. Er doen 32 locaties mee! Met ruim 530 aanmeldingen, zijn sommige locaties al vol, maar voor vrijwilligers die nog aan de slag willen is er voldoende ruimte nog op mooie werklocaties.

Aftrap bij de Appelbergen in Glimmen
De officiële provinciale aftrap van de Natuurwerkdag is bij natuurgebied de Appelbergen in Glimmen van Staatsbosbeheer. Gedeputeerde Henk Staghouwer opent samen met Suzanne Poyck van Staatsbosbeheer en Jacqueline de Milliano en Albert Rodenboog van Landschapsbeheer Groningen om 10.30 uur  de Natuurwerkdag 2016 door de eerste groenklus uit te voeren.

Overal in Groningen en voor elk wat wils
Met 32 locaties van Ter Apel tot Lauwersoog, is er altijd een locatie in de buurt. Ook als het gaat om werkzaamheden is er voor elk wat wils. Zo kun je bollen planten, maaien met de zeis, snoeien, zagen en opruimen of parkmeubels maken. Zelfs het maken van broeihopen voor ringslangen staat op het programma.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Groningse landschap.

Doe ook mee en ga samen aan de slag op de Natuurwerkdag
Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Al 106 kinderen hebben zich daarvoor aangemeld.

Wie samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag wil, vindt op www.natuurwerkdag.nl  over locaties en activiteiten. Aanmelden kan nog steeds.

Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar. LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.