Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening WS Running & Bootcamp in stadion Langeleegte

Door Henk Drenth op maandag, 31 oktober, 2016 - 21:14

IMG_0306.JPG

Het stadiongebouw aan de Langeleegte heeft een nieuwe bestemming. Zondagmiddag is in de voormalige business ruimte de nieuwe locatie van WS Running & Bootcamp geopend. In de ruime zaal staan diverse toestellen en andere attributen opgesteld voor een ruim aanbod van indoor activiteiten en workshops.

Nieuw elan
Wouter van Riet is erg blij met deze prachtige locatie. In de eerste plaats is het een plek met rijke voetbalhistorie. Daarbij is de nieuwe locatie ook centraal gelegen. Vanuit deze positie kan het bedrijf zich verder door gaan ontwikkelen, het is de beste plek daarvoor. Voor Wouter van Riet is het de derde locatie. Naast het outdoor gebeuren is het aanbod nu uitgebreid met indoor trainingen. De opening van WS Running & Bootcamp was de start van de nieuwe campus en het vullen van het stadion om het complex weer nieuw leven in te blazen. De naam Gjaltema van het stadion blijft.

IMG_0125.JPG

De openinghandeling werd verricht door wethouder Henk Jan Schmaal en de landelijk bekende wielrenner Martijn Keizer uit Muntendam. Het past in de plannen van de gemeente om achter het stadiongebouw een campus in te gaan richten. Het terrein zal tot een groot sportcomplex worden ontwikkeld waar nog veel meer activiteiten plaats zullen vinden.

Leden en familie, bekenden, kennissen en ook niet leden waren van harte welkom om deze nieuwe locatie informeel met elkaar te vieren. Er werden diverse workshops en demonstraties gegeven om het aanbod van trainingen en workshops kenbaar te maken.

IMG_0197.JPG

Klein begonnen
Vanuit huis in Muntendam was Wouter van Riet aanvankelijk met een loopgroepje van 6 leden begonnen. De Heemtuin was de eerste locatie voor de buitenactiviteiten. Met de komst van het Steakhouse in Borgerswold werd Borgerswold de tweede locatie voor het outdoor gebeuren. In Zuidbroek is er samenwerking met Van der Valk. Wat begon met een klein loopgroepje is in twee jaar tijd tot iets meer dan 400 leden uitgegroeid in 12 verschillende disciplines zowel binnen als buiten. Het is heel veelzijdig geworden, waar inmiddels een heel team bij betrokken is.   

Wouter vertelde in zijn openingstoespraak dat de nieuwe locatie in het stadion in heel korte tijd gerealiseerd is. Op 12 september had hij een gesprek met de wethouder. Henk Jan Schmaal legde de plannen uit. Er komen kunstgrasvelden met rondom een wielerbaan. Het gebied van onderwijs en sport wil men zoveel mogelijk op deze plek gaan concentreren voor het leggen van verbindingen tussen onderwijs en sport. En ook met sporten buiten deze plek. Clubs en verenigingen kunnen zich aansluiten bij het groter geheel. Om mensen bewust te maken van het belang van sporten. Met sporten zijn mensen lichamelijk veel gezonder en ook van gezonder van geest. Veel mensen weten dat niet.

IMG_0346.JPG

Sporten en voeding
Wielrenner Martijn Keizer ziet sporten na het werk de belangrijkste activiteit. Niet alleen om gezond en fit te blijven, maar ook om plezier te hebben van het sporten. Dat in groepsverband of alleen kan worden gedaan. Hij vindt de vestiging in het stadion met zoveel mogelijkheden een superinitiatief. En ook nog eens dicht bij huis. De 28 jarige wielrenner is meerdere keren Nederlands kampioen geweest. En bereikte in 2014 de landelijke eer in Veendam. Vanaf zijn zevende is hij dan ook al met wielrennen bezig. Professioneel is hij 7 jaar aan het rijden bij alle wedstrijden in binnen en buitenland.

Na de openingshandeling werden de activiteiten binnen en buiten ten toon gespreid. Binnen was bij stands informatie te verkrijgen. Bij gewichtsconsulente Miranda Westers was advies te verkrijgen omtrent gezonde voeding en bewegingsadviezen. Zij noemt zich de stok achter de deur voor een gezonde levensstijl onder het motto “Eet bewust, leef gezond!” Ze had allerlei fruit en groenten uitgestald als minitomaten en bleekselderij die zo gegeten kunnen worden. Samen met Wouter heeft ze het fitnesspakket Fit en Plezier samengesteld om op een gezonde manier gewicht kwijt te raken. Deelnemers kunnen sporten en voedingadviezen van gezonde dagmenu’s inwinnen.