Overslaan en naar de inhoud gaan

Herfstfair Grote Kerk Veendam overtreft verwachtingen

Door op maandag, 31 oktober, 2016 - 07:15

IMG_1353.jpg

Kniepertjes uitverkocht en bijna 4000 euro voor jeugdruimte

Zondagmorgen in de kerkdienst werd de (voorlopige) opbrengst van de herfstfair bekend gemaakt: € 3571,00. Dat was de stand eind van de zaterdagmiddag. Enkele late kopers brachten daarna nog eens zeventig euro binnen, én er meldde zich een partij voor alle overgebleven appels en koeken, zodat de eindopbrengst van de herfstfair dichtbij de 4000 euro komt. Samen met het geld van eerdere acties is het einddoel van 7.000 euro nu in zicht. De voorlopige plannen voor de volledige herinrichting van de jeugdruimte kunnen nu preciezer worden uitgewerkt.

IMG_1348.jpg

Het voorbereidende team, bestaande uit Raymond, Elsemieke, Iris, Mariëlle, Ellen, Erika en Marjan, kijkt met grote tevredenheid terug op de drukke dag en is zeer onder de indruk van alle hulp en bijdragen. Raymond: ‘De jurering van de bijna twintig taarten was nog bezig toen de eerste mensen al binnenkwamen, het was meteen ’s morgens al goed druk.’ Mariëlle: ‘Het pannenkoekenrestaurant was van half twaalf tot drie uur steeds tot de laatste stoel bezet.’ Elsemieke: ‘Favoriet bij de kinderen was het enveloppen trekken.’ Ellen: ‘Mensen konden een foto laten maken en meteen een leuk lijstje uitzoeken. Dus het was nog even schrikken toen we vlak voor de start de tas met alle fotolijstjes niet konden vinden. Gelukkig vonden we de tas op tijd: hij stond gewoon in een van de kerkbanken!’ Iris: ‘We hadden nooit gedacht dat we zóveel steun en spullen zouden krijgen, we konden onze oren niet geloven toen de voorlopige eindstand genoemd werd. Er was zóveel saamhorigheid, dat voelde zó goed - we hebben de afgelopen weken oude contacten aangehaald en veel nieuwe mensen leren kennen.

IMG_1346.jpg

Marjan: Het kniepertjes bakken was niet alleen het produceren van kniepertjes maar ook een heel gezellig en sociaal gebeuren waarvoor soms zelfs oppasbeurten bij kleinkinderen moesten wijken. Alle leeftijden zijn komen helpen, Mark Renkema was met zijn zes jaar de jongste die balletjes voor de kniepertjes kwam rollen. De laatste paar honderd van de 9000 kniepertjes raakten we bij het opruimen, eind van de middag, nog kwijt aan één koper – dus die zijn uitverkocht.’ Erika: Een gouden greep was het idee van de afstreepkaarten. Mensen konden voor vijf euro zo’n kaart kopen, en bij alles wat ze gingen eten, drinken, kopen of doen konden ze de waarde laten afstrepen op deze kaart met tien vakjes van vijftig cent. Dat scheelde heel veel tijd met betalingen en gedoe met wisselgeld. Puur gemak voor de kopers en voor ons, en geen risico, want hield je lege vakjes over, dan kon je die zó weer terug ruilen voor geld. Dus die kaart houden we erin!

IMG_1330.jpg

De uitstekende sfeer op deze dag mondde uit in gedachtenexperimenten over volgende activiteiten, te beginnen met ‘iets’ rond kerst, en een rommelmarkt komend voorjaar.

Uitslagen van de wedstrijden:

  • Spijkerslaan: Leon Daling
  • Spijkerbroekhangen: Rik Renkema en Jan Bernard Daling
  • Taartenbakwedstrijd: 1e Aukje Klein, 2e Henriëtte Smid, 3e Mieke Flink.
  • Gewicht van een rollade-raden: Hilda Huisman
  • Aantal snoep-in-pot-raden (6 potten, 6 winnaars): Yvonne Euving, Aukje Klein, Iris Niemeijer, Tim Renkema, Gabi Schouten, Sylvia Zigterman Rustenburg.
  • Fotoquiz (3 personen hadden alles goed - winnaar door loting): Ben en Ina de Vries