Driemaal judogoud in België voor Judoschool Veendam

Door op maandag, 31 oktober, 2016 - 06:25

IMG_0883.JPG

Tijdens de Flanders Cup in Lommel hebben de judoka's van Judoschool Veendam enorm goed gepresteerd. De Veendammers behaalden 6 prijzen, maar liefst 3 judoka's werden kampioen. Tijdens de Flanders Cup kwamen 800 judoka's uit 20 verschillende landen in actie.

Goud was er voor Lars van Oostrum, Sarah Hector en Marit Kamps. Lars plaatste zich na 5 overwinningen voor de finale tegen een tegenstander uit Engeland. Na een yuko achterstand wist hij in de laatste minuut een wazari te scoren en daarmee kampioen te worden bij de jongens -15 jaar. Bij de meisjes -15 jaar wist Sarah Hector in de klasse -57 kilogram in de halve finale duidelijk te winnen van een judoka uit Zwitserland. In de finale scoorde zij een fraai punt tegen de Engelse wiggens. Eveneens goud was er voor Marit Kamps in de leeftijdscategorie -18 jaar. In de finale wist zij binnen een minuut met een vol punt te winnen.

Zilver werd behaald door Anniek Potze in de categorie -21 jaar. Driemaal een vol punt brachten haar in de finale. Hierin was de Engelse Awiti nog te sterk.

Bij de jongens -18 jaar stond Maarten van Ark erg goed te judoen. In de klasse -90 kilogram werd hij zeer knap derde. Vera Raspe behaalde ook brons bij de meisjes -15 jaar. Zij won overtuigend de wedstrijd om de derde plaats.

Fleur Douwes behaalde nog een verdienstelijke vijfde plaats. Met goede punten plaatste zij zich voor de strijd om het brons, deze werd van een sterke Belgische judoka helaas verloren.