Wildervank heer en meester

Door op zondag, 30 oktober, 2016 - 22:04

IMG_3747.JPG

Voor Wildervank was het een hartelijk welkom om oefenmeester Jaap Veldhuis te verwelkomen. Veldhuis is twee seizoenen trainer geweest bij de roodhemden en onderwijst nu ZFC Zuidlaren. En zij moesten het dus opnemen tegen Wildervank. De plaats van handeling was het sportpark in Wildervank. De spelers van Wildervank (zon) hebben hun supporters een prima middag bezorgd. Niet alleen de uitslag van 4-1 werd met gejuich ontvangen maar ook het vertoonde spel.

Een cruciaal moment vormde de penalty. Voor dat belangrijk moment had Wildervanker Suleyman Bahcecil de stand al op 1-0 gebracht. Vervolgens zette een Wildervank-speler de 'sokken' er in en in het strafschopgebied werd hij onderuit gehaald en dat onder het oog van scheidsrechter Geuzinge. Maar oefenmeester Jaap Veldhuis van Zuidlaren had het anders gezien: “Het was geen strafschop. Mijn speler maakte gewoon een sliding, hij kon er niets aan doen. Het was een cadeautje van de scheidsrechter”.

Cadeautje of geen cadeautje, daar had spielmacher Paul Tuntelder van Wildervank maling aan en schoot de penalty feilloos binnen: 2-0. Vervolgens kreeg Wildervanker Youry Vondeling een goede kans, maar Zuidlaren-doelman Robin Luikens was uit het goede 'keepershout' gesneden. En in dezelfde minuut was het flankflitser en uitblinker Ewout Wolf die weer een goede aanval inleidde. Maar het verlossende antwoord was er niet. Maar een paar minuten later sprongen de supporters van Wildervank 'een gat in de lucht'. Wildervanker Suleyman Bahceci kreeg het op zijn heupen en schoot vanaf de linkerkant raak: 3-0.

De ploeg van oefenmeester Harm Hovenkamp (voormalig doelman van BV Veendam) was de betere ploeg en met goed voetbal gingen ze de tegenstander te lijf. Vervolgens liet Zuidlaren zich ook zien en 'beet' meer van zich af, zonder dat ze kansen konden creëren. Vervolgens ging het lange tijd gelijk op zonder dat de toeschouwers er warm van werden.

Maar in de 42ste minuut was het Wildervank-speler Peter Mans die wat 'leven' in het duel blies. Open voor 'de kooi' van Zuidlaren kon hij de 'trekker' niet over laten gaan, omdat de doelman van Zuidlaren een geweldige sta-in-de-weg was. Wildervank dicteerde de strijd en het positiespel ging over veel schijven. Maar het 'heilig vuur' ontbrak bij het keurkorps van Hovenkamp. Na de thee waren het de Wildervankers Suleyman Bahceci en Youri Vondeling die een mooie combinatie in huis hadden. Maar konden de 'trekker' ook niet overhalen.

De druk op 'de kooi' van Zuidlaren hield aan. Wildervank was 'los' en en invaller Robert Ritsema zorgde voor de eindstand: 4-1.