Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Perron in Veendam sluit de deuren

Door op dinsdag, 25 oktober, 2016 - 16:10

IMG_0792.jpg
Gerda Bodde

Zondagmiddag werd voor de laatste keer een jamsessie gehouden in Het Perron. Gerda Bodde stopt na 3 jaar met haar restaurant Het Perron, die eigendom is van de S.T.A.R. Bodde huurde de afgelopen drie jaar het restaurant van de S.T.A.R. en wou op deze unieke locatie haar horecadroom waar maken. Gerda geeft zelf aan dat ze stopt om gezondheidsreden. In de wandelgangen horen wij andere verhalen die mogelijk ook van invloed zijn geweest op haar beslissing om te stoppen.

IMG_0850.jpg

S.T.A.R.
Sinds de S.T.A.R. de bovenwoning weer heeft verhuurd heeft Het Perron ruimte moeten inleveren die o.a. werd gebruikt voor opslag. Ook defecte en niet goed werkende toiletten waren een doorn in het oog. De S.T.A.R. als verhuurder kent de klachten maar kwam niet met een oplossing. Ook treinpassagiers ondervinden hier hinder van.  

Op de rijdagen van S.T.A.R. verwacht je als ondernemer dat passagiers na een rit uit Stadskanaal wel zin hebben in een bakje koffie of een andere versnapering. Maar omdat de S.T.A.R. haar eigen restauratiewagen in de trein heeft, viel dat ook tegen. Een tussenoplossing was met de S.T.A.R. blijkbaar niet bespreekbaar.

De S.T.A.R. bij monde van voorzitter Van Deest laat weten dat zij het restauratiegedeelte gaan uitbaten. 

IMG_1054.jpg

OV-punt
Reizigers die gebruik maken van de bus- en treinstation maken ook geen gebruik van Het Perron. Reizigers kwamen zelfs op een warme zomerdag niet langs voor een drankje of een ijsje. Zij kunnen namelijk ook bij de OV informatiebalie in de Jonker Loods een consumptie kopen. Dat wordt gerund door medewerkers van Wedeka.

Wedeka
Voor Bodde haar intrede maakte heeft Wedeka één seizoen getracht het restaurant te runnen met mensen die in een werk/leertraject zaten. Omdat de kosten toen al hoger waren dan de inkomsten, en er te veel eisen werden gesteld, besloot Wedeka de deuren te sluiten. 

IMG_1053.jpg

Vrijwilligers
Het Perron draaide op vrijwilligers. Door deze constructie was het lange tijd mogelijk om de zaak open te houden. Een werk/leertraject zoals bij Wedeka werd afgewezen.

IMG_1070.jpg

Jamsessie
Sinds twee jaar werden er op zondagmiddag jamsessies gehouden. Veendammer Krzysztof Groen, de Veendammer Johnny Cash, is in Het Perron begonnen met zijn eerste optredens. Maar ook de oudere jongeren pakten de gitaar en speelden mee. De jamsessies in Het Perron waren voor iedereen, er was altijd een thuisgevoel en veel respect voor elkaar.  De sessies trokken veel muzikanten en bezoekers uit Veendam en omstreken en dat zorgde altijd maandelijks op de zondagmiddag voor een overvol Perron.