Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijvaardigheidstraining in Veendam

Door Eindredactie op dinsdag, 18 oktober, 2016 - 10:30

Helemaal in nieuwe stijl…….

Jarenlang was u gewend dat Compaen in samenwerking met Rijschool Schuringa en V.V.N. de Opfriscursus Rijgedrag organiseerde in de gemeente Veendam. De provincie Groningen is nu de aanbieder geworden, de samenwerking is als vanouds. Opgave en indeling is iets veranderd, leest u maar…….!

U heeft al jaren uw rijbewijs en een hoop rijervaring. Het rijden verloopt voor u zo automatisch, dat u wellicht niet meer opmerkt dat het verkeer iedere dag een klein beetje verandert. Meestal zijn dit eenvoudige, maar soms ook belangrijke complexe veranderingen. Wat als de jongeren die nu hun rijbewijs halen hele andere dingen leren dan u destijds geleerd heeft? Zou u daarvan niet graag op de hoogte zijn? Daarmee kunt u niet alleen zelf veilig en zelfverzekerd aan het verkeer deelnemen, maar kunt u ook gelijk het goede voorbeeld geven aan deze nieuwe jongere rijbewijsbezitters. Na de bijscholing bent u weer helemaal up-to-date!

Stichting Bevordering Verkeerseducatie organiseert in samenwerking met Stichting Compaen en Veilig Verkeer Nederland op donderdag 17 november een rijvaardigheidstraining. De rijvaardigheidstrainingen worden gehouden van 9:00 uur tot 12:00 uur en van 13:30 uur tot 16:30 uur in Sportplein Indoorcentrum Veendam, blauwe ingang, Jan Salwaplein 1 te Veendam. U wordt ingedeeld bij één van de twee trainingen. Dankzij financiële bijdrage van Verkeerswijzer Groningen kunt u kosteloos deelnemen aan deze training. Opgave is mogelijk tot donderdag 10 november 2016. Bellen naar: 0512-544610 of info@stichtingsbv.nl

Tijdens deze drie uur durende training worden de nieuwe verkeerssituaties- en regels doorgenomen, is er een workshop zintuigen in het verkeer en wordt er een praktijkrit gereden. De rijvaardigheidstraining kan beschouwd worden als een bijspijkercursus. Er zitten geen gevolgen voor uw rijbewijs aan vast.

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen (VVB). In het VVB zetten overheden en hun partners in Groningen zich onder meer in voor verbetering van de verkeersveiligheid. U kunt aan bijna alle activiteiten kosteloos deelnemen.” Op de website ‘verkeerswijzergroningen.nl’ vindt u informatie en wordt u wijzer in het verkeer. Ook kunt u zich voor verkeerseducatie-activiteiten aanmelden (kijk bij 'producten'): www.verkeerswijzergroningen.nl