Overslaan en naar de inhoud gaan

Dikke pluim voor mavo-leerlingen Winkler Prins

Door op vrijdag, 14 oktober, 2016 - 17:19

Mavo-leerlingen delen complimenten uit in het centrum van Veendam.jpg
Mavo-leerlingen delen complimenten uit in het centrum van Veendam

De mavo-leerlingen van Winkler Prins hebben veel lof geoogst voor hun inzet tijdens de maatschappijdag op 13 oktober. Deze was georganiseerd in het kader van WP150.

Alle leerlingen van het 2e t/m het 4e leerjaar deden mee. Ze organiseerden activiteiten op de Margaretha Hardenbergschool, maakten een heerlijke lunch voor de cliënten van Limor en een high tea voor de bewoners van de Breehorn. In de Veenkade gaven ze een vrolijke modeshow. Inwoners in Veendam werden op diverse plekken verrast met (zelfgemaakte) complimentjes. Haren kreeg twee teams op bezoek. Eén groepje begeleidde activiteiten bij Visio, school voor kinderen met een meervoudige beperking. Het andere groepje ging aan de slag bij Novo Hertenkamp. In de Heemtuin in Muntendam is door de leerlingen flink gesnoeid.

Mavoleerlingen bereiden een high tea in de Breehorn.jpg
Mavoleerlingen bereiden een high tea in de Breehorn

De ontvangende organisaties waren zeer te spreken over de betrokkenheid en inzet van de leerlingen. Een greep uit de reacties: "Wat een leuke, sociale jongens", "Het was super", "Wat hebben ze veel werk verricht," "Ze mogen zo weer terugkomen", "Ontroerend om te zien hoe ze zich inzetten".

“Onze school vindt maatschappelijke betrokkenheid heel belangrijk,” vertelt Wilma Biezen van Winkler Prins. “Door dit soort activiteiten ontmoeten onze leerlingen mensen met wie ze normaal misschien niet zo snel in aanraking komen. Mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking, of mensen die door omstandigheden dakloos zijn geworden. We hopen dat de gesprekken tijdens zo’n dag hun wereld verrijken.”