Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook bankhal Rabobank doet mee aan
Kunst om de vijvers Veendam

Door Eindredactie op donderdag, 13 oktober, 2016 - 11:51

Kunst_om_de_Vijver.png

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober vindt in het centrum van Veendam ‘Kunst om de vijvers Veendam’ plaats. Een tweedaags evenement voor beeldende kunst en muziek. Niet alleen in de huizen en tuinen rond het Hertenkamp, maar dit jaar ook in het Rabobankgebouw aan het Museumplein. Kunstenaars van de NOVO exposeren (en verkopen) er hun werk.

Het idee om als locatie deel te nemen, is ontstaan nadat bij de bank een aanvraag was binnengekomen voor een financiële bijdrage aan het evenement. Het is een mooi evenement en de bank stond positief tegenover het toekennen van een bijdrage. Alleen wilden we graag meer dan alleen geld geven. Zo werd contact gezocht met de NOVO voor invulling van de bankhal met hun kunst. Positieve reacties van de NOVO én van Stichting Kunst om de vijvers.

Deelnemers
Aan ‘Kunst om de vijvers’ doen bewoners van de Hertenkampstraat en de Ubbo Wilkensstraat mee, het Rabobankkantoor aan het Museumplein en in cultuurcentrum vanBeresteyn is werk te zien van   leerlingen van het Ubbo Emmius. Op beide dagen zijn alle locaties geopend van 13.00 u tot 17.00 u. De wandeling om de vijvers wordt gemarkeerd door een door kunstenaars aangebrachte routing.

Thema
Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Verbinding’. De kunstenaars zoeken verbinding met de unieke locaties en haar bewoners en gaan een dialoog aan met de toeschouwer d.m.v. beeld, geluid en smaak. Er is zeer gevarieerd werk te zien, te beleven, te beluisteren, te proeven en te kopen zoals: beeldhouwen, schilderen, fotografie, video-licht-en geluidswerk, foodart, etc.