Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint Franciscus Veendam niet meer onder toezicht inspectie

Door op donderdag, 13 oktober, 2016 - 08:27

_MG_3914.jpg

In de afgelopen zomer heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een lijst gepubliceerd met 150 verpleegzorginstellingen waar tekortkomingen waren geconstateerd.

Ondanks het feit dat wij geen verpleeghuis zijn, stonden wij ook op die lijst, omdat er wel bij een bezoek tekortkomingen waren geconstateerd.  Wij waren geplaatst in categorie 2: vervolgtoezicht. Dit toezicht was een vervolg op de geconstateerde tekortkomingen in 2015.

_MG_3910.jpg

In augustus hebben wij, volgens afspraak, een resultaatverslag bij de inspectie ingediend. Hierin geven wij aan op welke wijze wij met ons verbeterproces bezig zijn.

Op 28 september heeft de inspectie ons het volgende laten weten: “Het resultaatverslag geeft de inspectie voldoende vertrouwen dat Stichting Rooms Katholieke Ouderenzorg St. Franciscus op korte termijn de kwaliteit en veiligheid van de zorg op orde heeft en de continuïteit borgt.” Dit betekent dat het toezichttraject is afgesloten.

Wij zijn hier geweldig blij mee! Er is hard gewerkt om de tekortkomingen op te heffen en dit is gelukt. Vanzelfsprekend gaan we door met het verbeteren van onze kwaliteit. Tevreden cliënten en medewerkers; goede deskundige en liefdevolle zorg is voor ons speerpunt.

_MG_3912.jpg