Overslaan en naar de inhoud gaan

Opening Jubileumweek WP150
voor leerlingen en medewerkers

Door Henk Drenth op maandag, 10 oktober, 2016 - 21:01

IMG_0133.JPG

Na een periode van ruim twee jaar van voorbereiding was het dan eindelijk zover. De Winkler Prins in Veendam viert deze week haar 150-jarig bestaan.

Op maandagochtend 10 oktober vond in het stadion aan de Langeleegte de opening voor leerlingen en medewerkers plaats. De gehele noordtribune van het stadion zat rond tien ‘s ochtends vol met leerlingen en medewerkers. Al vanaf zeven uur ’s morgens zond Radio Simone FM live uit vanuit een rode dubbeldekker in het stadion. De stemming zat er goed in en werd nog beter toen een look-a-like van Anthony Winkler Prins (cabaretier Arnold van der Heijden) op een golfkarretje het stadion werd binnengereden. Hij werd staand achterop de golfkar met luid gejuich begroet en kwam om onder de leerlingen de kennis over zijn persoon en over de school te toetsen.

IMG_0314.JPG

Alle leerlingen kwamen het voetbalveld op en kregen verschillende keuzevragen voorgeschoteld. De leerlingen moesten aan één kant van het touw gaan staan waarvan ze dachten dat het de goeie antwoord was. De vragen van de quiz over Anthony Winkler Prins werden steeds moeilijker en de tribune kwam weer steeds meer vol te zitten. Middels de keuzevragen kwam er uiteindelijk een winnaar uit de bus. Roma Lamain uit klas V4a mocht uit handen van ‘Anthony Winkler Prins’ een grote WP150 bokaal in ontvangst nemen met daarin een Irischeque. Roma zit 4 jaar op de school. Ze wil VWO gaan doen, maar weet nog niet in welke richting.

IMG_0416.JPG

Naast ‘Anthony Winkler Prins’ maakte ze nog een ereronde over het veld en langs de tribune.

Aansluitend werd er op maandagochtend lekker meegedanst op de muziek van de dj.