Overslaan en naar de inhoud gaan

Supertolles Oktoberfest in Veendam

Door Henk Drenth op zondag, 9 oktober, 2016 - 15:13

IMG_0587.JPG

Met 25 medewerkers is men met man en macht in de weer geweest met de opbouw van het Indoor Oktoberfest in Veendam. Vrijdagmiddag was bij het gemeentehuis het feest nog gepromoot, en ook nog kaarten verkocht. Voor de openstelling van de zaal om 20.30 uur werd iedereen nog even voor de briefing bij elkaar geroepen. Met ook de vrijwilligers van de EHBO. Daarna stond iedereen klaar voor een gezellig feestje, van de garderobe tot bij de catering.

IMG_0037.JPG

Lekker eten en drinken met de Bratwurst, Münchner Weißwurst, Kartoffelsalade en andere lekkernijen horen in een echte Duitse sfeer van het Oktoberfest. En natuurlijk traditioneel de pils in grote pullen. Er waren lange tafels voor geplaatst. En het bovenste knoopje van de Lederhosen kon altijd nog open. Want veel bezoekers waren in bijpassend kledij gekomen.

IMG_0473_0.JPG

Voordat Der Kleino und die Stimmungs Matties de bezoekers uit hun dak lieten gaan, speelde een Oktoberfest band als opwarmertje Duitse muziek.

IMG_0607.JPG

Aan de hand van de kaartverkoop  werden 800 bezoekers verwacht, en zeker nog wel meer. Naar verluid zijn het er ongeveer 1500 geweest. De sfeer was heel gemoedelijk en gezellig. Die Stimmungs Matties lieten sommigen uit hun dak gaan. Later kwamen Die Geile Mädeln auf der Bühne. Helemaal Supertoll. En tot slot maakte de zanger René Karst uit Hoogeveen zijn opwachting. Zijn zomerhit ‘Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist’, sloeg dan ook weer dik aan.