Jaaroverzicht 2016

Sportoverzicht 2016 - september



20160829_Judo_IMG_2715.JPG

Samengesteld door Jacob Kuipers

Judo
Judoschool begon sterk op toernooi in Duitsland. De judoka's van Judoschool Veendam hebben de voorbereiding op een nieuw seizoen goed doorstaan. Op een toernooi in het Duitse Quakenbruck wonnen ze de beker voor de best presterende vereniging.

Erwin Buurmeijer
De oud-voetballer van SC Veendam Erwin Buurmeijer werd door zijn jeugdliefde PJC in de bloemetjes gezet. Bij deze Pekelder voetbalclub begon zijn voetbalcarrière. Dat ging langs Appingedam, FC Emmen WKE en ACV.

Borgercompagnie
Een aantal jaren speelde de hoofdmacht van Borgercompagnie in de reserveklasse. In de beginfase van dit seizoen begonnen ze met een schone lei en zijn terug gekeerd in de vijfdeklasse van het standaard voetbal. Met trainer Frits Spreen aan het roer.

F-jes op dreef
De F1-junioren van Veendam 1894 behaalden de volgende ronde van het bekertoernooi. De derde en laatste poulewedstrijd werd gewonnen. 

Sporten voor make a Wish
Het was de eerste keer dat er een badmintontoernooi werd georganiseerd voor Make a Wish. Make a Wish laat wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomen.

Lygurgus traint Flash-talent
Volleybalverenging Lygurgus verzorgde een clinic in Veendam. De wedstrijd maakte deel uit van de prestatiemiddag van volleybalvereniging Flash. De dag werd afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Inter Rijswijk. De gasten wonnen met 4-0.

Nieuwe sponsors SV Meteoor
Badmintonvereniging SV Meteoor heeft voor het eerst een andere vorm voor de sponsering ingevoerd. Een sponsor bleek moeilijk te vinden. Het bestuur stelde voor aan de spelers op zoek te gaan naar teamsponsoren. Hierin zijn er acht teams geslaagd om een andere geldschieter te vinden.

Basketbal
Het was een spannende oefenwedstrijd tussen Donar en Landstede. En de Groningers deden goede zaken in de Wildervanckhal door hun opponent met een nederlaag van 80-66 naar Zwolle terug te sturen. De organisatie was in handen van Basketbalvereniging Aquila. 

Zeichstein toernooi
Twee weken streden ruim 250 tennissers voor de hoogste eer van Zechstein Veendam Open. De weergoden waren de spelers goed gezind. Twee weken stralend weer zorgden voor zomerse taferelen op het gemalen 'baksteen'.