Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen lezen voor aan ouderen
Huize St. Franciscus in Veendam

Door Willem van der Werf op zaterdag, 8 oktober, 2016 - 10:00

Vrijdag 7 oktober hebben leerlingen van CBS de Parel uit Muntendam voorgelezen in Huize St. Franciscus in Veendam. Ze deden dit in het kader van het project Boekmaatjes van de Bibliotheek.

Tijdens de Kinderboekenweek draait het om opa’s en oma’s. Onder het motto Voor altijd jong organiseren bibliotheken en scholen diverse activiteiten.
Voor groep 7 en 8 hebben de bibliotheken in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam het project Boekmaatjes opgezet. In dit project brengen kinderen verhalen naar ouderen in woon- en zorgcentra. Ze doen dit onder andere door op locatie voor te lezen.

Vrijdag 7 oktober bezocht CBS de Parel Huize St. Franciscus in Veendam. De leerlingen hadden verschillende boeken meegenomen en lazen in kleine groepjes voor. De ouderen vonden het fantastisch en hopen dat er vaker  kinderen langskomen.

Luisterboeken
Naast het voorlezen aan ouderen gaan er ook schoolklassen aan de slag met het maken van luisterboeken. De leerlingen lezen verhalen voor en nemen dit digitaal op. Alle verhalen worden op cd’s gezet en op een later moment overhandigd aan woon- en zorgcentra in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam.