Overslaan en naar de inhoud gaan

Mavo-leerlingen tonen maatschappelijke betrokkenheid

Door op zaterdag, 8 oktober, 2016 - 09:30

WP.png

Mavo-leerlingen van Winkler Prins zetten zich op 13 oktober op diverse manieren in voor de maatschappij. Alle klassen doen mee aan activiteiten die Veendam en omgeving een beetje mooier maken.

Leerlingen uit mavo 2 doen tussen 12.00 en 13.00 uur op het hoofdveld van BV Veendam mee aan een sponsorloop ten bate van vier goede doelen. Ze kozen zelf voor de Margaretha Hardenbergschool in Veendam, KWF Kankerbestrijding, het Nationale Kinderfonds en het Nationale Ouderenfonds.

Mavo 3-leerlingen verrassen inwoners van Veendam tussen 10.00 en 16.00 uur met complimentjes. ’s Morgens krijgen ze eerst een workshop Complimenten, waarna ze de complimenten – kleine cadeautjes of een vriendelijk woord – op vijf verschillende locaties in Veendam gaan uitdelen.

De leerlingen uit mavo 4 krijgen het ook druk. Zij organiseren een modeshow in de Veenkade, een high tea voor bewoners van de Breehorn en een brunch voor de bewoners van Limor. Ook helpen ze bij activiteiten op de Mararetha Hardenbergschool en bij Visio in Haren. In Harkstede gaan de leerlingen klussen bij Hertenkamp Novo en in Menterwolde bij de Heemtuin. Vliegende reporters zullen verslag doen van al deze activiteiten.

“Onze school vindt maatschappelijke betrokkenheid heel belangrijk,” vertelt Wilma Biezen van Winkler Prins. “Door dit soort activiteiten ontmoeten onze leerlingen mensen met wie ze normaal misschien niet zo snel in aanraking komen. Mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking, of mensen die door omstandigheden dakloos zijn geworden. We hopen dat de gesprekken tijdens zo’n dag hun wereld verrijken en leiden tot begrip. Met de complimentenworkshop willen we de leerlingen laten ervaren dat een klein gebaar al verschil kan maken.”