Overslaan en naar de inhoud gaan

Oxygym demoteam Veendam nationaal kampioen

Door op dinsdag, 4 oktober, 2016 - 23:07

image-04-10-16-09-57.jpg.jpeg

Afgelopen zondag waren de Nederlandse kampioenschappen van soneo dance challenge in theater de Spiegel in Zwolle. Vijf demoteams van Sportcentrum Oxygym waren geplaatst voor dit kampioenschap. 

De Oxygym mini's deden mee in de categorie showdance 10-13 jaar en mochten nog 1x de act met het thema ' the Joker ' aan de jury laten zien. Deze act ging super goed. De jury gaf ze de Nederlandse titel! Ook hebben ze de hoogste score van de beste provincie gehaald en dus zijn ze ook met de provinciecup naar huis gegaan. Dit team zal vanaf volgend jaar mee doen bij de junioren. Deze meisjes worden getraind door Margriet van der Laan.

Krista Lingbeek had daarna 3 teams die mochten schitteren op het podium. Eerst mocht Hysteria, hiphopteam in de categorie 10-13 jaar. Zij lieten een krachtige dans zien en werden beloond met een 3e plek. Daarna was twisted aan de beurt, ook een hiphop team en zij deden mee in de leeftijdscategorie van 14-17 jaar, deze meiden hadden een groot deelnemersveld en behaalden een goeie 12e plaats. Ook had Krista 1 showdance team ' O.G Showcase ' zij hebben een mooie act laten zien met het thema ' the games of thrones ', dese meiden gingen ook met de 3e plek naar huis.

In de avond mocht er nog 1 team knallen olv Margriet van der Laan en Petra Bijkersma. De Oxygym seniors deden mee in de categorie cheerdance 14+. Zij hebben alles gegeven op het podium. Hun act was goed voor een 2e plaats. 

De trainsters zijn super trots op alle meiden! En zijn erg blij met de behaalde resultaten. De meiden zijn al weer druk aan het trainen voor het nieuwe seizoen. In januari zullen de eerste wedstrijden al weer plaats vinden.