Overslaan en naar de inhoud gaan

Derdejaars leerlingen Winkler Prins op zoek naar
30 uur vrijwilligerswerk

Door Eindredactie op woensdag, 5 oktober, 2016 - 12:00

2-IMG_0012.jpg

Op dinsdag 4 oktober werd in het gebouw van Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan de jaarlijkse MaS-markt gehouden. Derdejaars leerlingen van de school konden hier op zoek naar passend vrijwilligerswerk, dat zij in het kader van hun maatschappelijke stage gaan verrichten. Samen zijn de MaS-leerlingen jaarlijks goed voor 13.000 uur vrijwilligerswerk in Veendam, Pekela en Menterwolde.

9-IMG_0066.jpg

Bijka Scholtens van het Steunpunt Maatschappelijke stages van welzijnsinstelling Compaen in Veendam was bijzonder tevreden met het aantal organisaties dat zich presenteerde op de MaS-markt. “Zeker nu de MaS landelijk is afgeschaft wordt het moeilijker om organisaties enthousiast te krijgen om mee te blijven doen. Maar het is dit jaar weer gelukt. En ik merk dat ook organisaties het belangrijk blijven vinden dat jongeren al vroeg kennis maken met vrijwilligers. 
Aanwezig op de voorlichtingsmarkt o.a. de Breehorn en Veenkade van Zorggroep Groningen, maar ook de Vereniging Tuinrecreatie Veendam, Sportvereniging Clias, de NOVO, de Sintcentrale, de Operettevereniging Veendam Wildervank, Zorgboerderij Fenna Heerd uit Noordbroek en de nieuwe website voor vraag en aanbod vrijwilligerswerk Wehelpen.nl”.