Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijeenkomst Mantelzorg en Autisme over
'De sterke kant van autisme'

Door Eindredactie op maandag, 3 oktober, 2016 - 21:45

Een bijeenkomst voor mantelzorgers, familie en andere geïnteresseerden uit de gemeente Veendam en Pekela op maandag 17 oktober 2016 met als thema: De sterke kanten van autisme. De gastspreker voor de avond is Bronja Prazdny, schrijfster en journaliste. Zij komt vertellen over haar ervaring tijdens het schrijven van het boek 'Vrouwen met autisme', over de sterke kanten van autisme, over waarom autisme bij meisjes en vrouwen vaak niet zo snel wordt opgemerkt en hoe vrouwen met autisme hun plek in de maatschappij vinden.  

Autisme heb je nooit alleen
Autisme betekent een leven lang anders. Dat heeft gevolgen voor personen met autisme zelf. Maar zeker ook voor naasten, de mantelzorgers. Of het nu gaat om ouders, de partner, kinderen, broers/zussen, grootouders of vrienden.

Om de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen bezoekers met elkaar praten over een leven met autisme en wat dit betekent.

U bent van harte welkom op maandag 17 oktober  van 19.00 – 21.00 uur in de zaal van het Ouderenwerk Compaen, ingang Ontmoeting aan het Jan Salwaplein 3 in Veendam. Graag aanmelden voor 13 oktober. 

De bijeenkomsten worden in samenwerking met Compaen, de NVA Groningen/Drenthe en Autisme Netwerk Groningen georganiseerd. 

Mocht u meer informatie willen of vragen erover hebben dan kunt u contact opnemen met Sjeni Mustafa van het Steunpunt Mantelzorg. Zij is van maandag t/m donderdag aanwezig via de telefoon 0598-698119 (Compaen)  of mail een bericht naar smustafa@compaenveendam.nl