Overslaan en naar de inhoud gaan

Burendag/garagesale Ommelanderwijk en Zuidwending
groot succes

Door Willem van der Werf op maandag, 26 september, 2016 - 21:00

_DSC7509.jpg

OMMELANDERWIJK / ZUIDWENDING - Op zaterdag 24 september werd er voor de eerste keer in Ommelanderwijk en Zuidwending een garagesale georganiseerd. Het is een groot succes geworden. Het weer werkte prima mee, en in het zonnetje gingen vele mensen lopend, op de fiets, brommer of auto’s op weg langs de ruim zeventig deelnemers. De deelnemende adressen waren op een prachtige flyer afgedrukt, die in de dorpen is verspreid. Diezelfde flyer is afgedrukt in de plaatselijke krant, zodat ook mensen van buitenaf zich welkom zouden voelen. Deze deelnemers hadden hun oprit, garage, carport omgetoverd tot klein mini marktjes, waar voor iedereen wat te vinden was.
Ook de beide dorpshuizen, de Molenwiek en de Wending hadden de deuren geopend, en gaven een inkijkje in de activiteiten, die daar voor en door de dorpsbewoners worden georganiseerd.

_DSC7529.jpg

Op verschillenden plekken waren er koffiepunten ingericht, waar de bezoekers gratis koffie/thee, en limonade konden drinken. Ook waren er verspreidt een vijftal springkussens neergezet, waardoor de kinderen zich prima konden vermaken. De nadruk lag vooral op ontmoeten en met elkaar in contact komen van de buurtgenoten. De bezoekers ( zowel buurtgenoten, maar ook mensen uit de omliggende dorpen), waren erg enthousiast, er is heerlijk gekletst, gelachen, er waren waardevolle ontmoetingen, kortom het was een zeer positieve dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Dit alles kon gerealiseerd worden, doordat de bouwsteen activiteiten van het Dorpenteam een bijdrage heeft aangevraagd en ontvangen vanuit het fonds burgerinitiatief, dat de gemeente Veendam dit jaar voor het eerst is opgestart, maar vooral door de inzet van een groep zeer betrokken vrijwilligers.