Overslaan en naar de inhoud gaan

Keur aan artiesten tijdens Streektoaldag
in leegstaande panden in centrum

Door Henk Drenth op zondag, 25 september, 2016 - 22:55

_MG_3027.jpg

CENTRUM - Zaterdag hadden 8 leegstaande panden in het centrum weer een tijdelijke functie als muziek en cultuur podium. Stichting Bogdike organiseerde in deze panden weer de Streektoaldag met een keur aan artiesten uit Groningen, Friesland en Drenthe die in de diverse dialecten zingen en entertainen. Voor ieder leegstaand pand was er een cultureel programma. Behalve in de leegstaande panden traden er ook artiesten op in Hof van Holland, Grand Café Veenlust, en in vanBeresteyn.

 

 

Het evenement werd goed bezocht. De bezoekers konden aan de hand van het programma van pand tot pand lopen om van muziek en voordrachten in de streektaal te genieten. Aan het streektaalprogramma hebben ongeveer 25 artiesten meegewerkt, waaronder Bert Hadders, Erwin de Vries, Martin Korthuis, Rieks Folgerts en Margret Maas, Erik Hulsegge, Harry Niehof, Margaretha Kleine, Edwin Jongedijk, Jan Henk de Groot, Harm Tabak, Tineke Rouw, de Stroatklinkers, Piter Wilkens, Roelof van der Velde, Irene Wilkens, Alex Staal en Laurens Schreuder. De toegang tot de panden was weer geheel gratis.

IMG_0487.JPG

Elk pand bracht weer een eigen sfeer mee, en kreeg de staat van de troosteloze leegstand een tijdelijke positieve invulling. En kwam het centrum van Veendam weer ruimschoots in het teken van het dialect.


Fotoalbum: