Overslaan en naar de inhoud gaan

Wel of geen droog onderkomen op treinstation Veendam ??

Door op maandag, 19 september, 2016 - 21:04

_MG_1595.jpg

Station Veendam moet perronmeubilair inleveren

TREINSTATION -  Reizigers die in Veendam gebruik willen maken van de trein naar Groningen hebben geen droog onderkomen meer op het treinstation Veendam. ProRail heeft bij de renovatie van de perronmeubilair vorige maand de overkappingen verwijderd en het aantal zitplaatsen beperkt tot één nieuwe bankje en één oude bankje.

_MG_0420.jpg
Archieffoto september 2016

Met een spandoek maakte ProRail bekend dat er nieuwe perronmeubilar komt en dat de reizigers na het ongemak van de renovatie meer comfort zullen krijgen, Maar nu blijkt dat de twee hokjes waar je lekker droog en uit de wind stond/zit  zijn verwijderd. Volgens ons zijn het aantal zitplaatsen op het perron ook verminderd.  De enige verbetering die we zien dat er meer prullenbakken staan. 

_MG_1597.jpg
Nieuwe bankje

Op dit moment zijn er 4 nieuwe prullenbakken, één nieuwe bank , één oude prullebak en één oude bank. Afgelopen donderdag zijn de bouwketen afgevoerd die werden gebruikt tijdens de renovatie.

De woordvoerder van ProRail kon de redactie van parkstadveendam.nl  donderdag het volgende vertellen:

In de aanloop naar plaatsing van de nieuwe stationsoutillage zijn de oude banken op station Veendam alvast verwijderd.  Het perrons wordt nu bestraat en de bouwhekken zullen weggehaald worden. Om de overgangsperiode te overbruggen wordt binnen twee weken een tijdelijke wachtgelegenheid/beschutting geplaatst. Verwachting is dat nog dit jaar het nieuwe meubilair wordt geplaatst wordt.

In de eindsituatie krijgt Station  Veendam uit twee comfortabele banken waarvan er een in een beschuttingssysteem staat.  Deze nieuwe banken hebben voldoende zitplaatsen voor het aantal reizigers op dit station. Bij de plaatsing van het nieuwe perronmeubilair kijken we naar de hoeveelheid zitplaatsen die nodig zijn op basis van het aantal reizigers op dit station. Het kan voorkomen dat we op sommige stations minder banken of beschutting neer zetten. Dit heeft te maken met het aantal reizigers wat gebruik maakt van het station.

Het beleid van ProRail is dus, de aantal reizigers bepalen de aantal zitplaatsen en beschuttingssysteem. Voor station Veendam houd dit in, dat er zitplaatsen en beschuttingen moet worden ingeleverd.

_MG_1592.jpg
Bestaande bankje uit 2011, die is blijven staan

Wordt vervolgd ……..!!


Gerelateerde artikelen: