Nieuws, Bogdike

Veel publiek en voetjes van de vloer tijdens
tweede editie Bog & Roll Veendam_MG_2584.jpg

CENTRUM - Op zaterdag 17 september tussen 12.00 en 18.00 uur vond het tweede Bogdike rock&roll event Bog&Roll plaats op het Museumplein te Veendam. Met dansdemonstraties door dansscholen, historische auto’s en uiteraard veel live rock & roll muziek.

De jaren vijftig herleefden deze middag met een kleine jaren 50 markt, met kleding, snoep, lp's, food als hot dogs etc. Drie live bands traden op: Roy P-cat & V8 Daddie, Haystack Hi-Tones en The Greendogs. Dansschool Let’s Swing uit Groningen gaven dansdemonstraties en waren twee kappers voor dames en heren bezig. Op het Museumplein vergaapte het publiek aan auto’s uit de rock & roll periode. Een bekende DJ op het gebied van rock & roll "Boppin’Cooter Brown" tijdens de pauze’s de muziek.

_MG_2776.jpg

De presentatie was weer in handen van mister rock & roll uit Veendam, Everhard Sprik.

Uit voorzorg was er een grote open evenemententent neergezet. Maar het zonnetje kwam erbij. Er was veel publiek op afgekomen.

IMG_0731.JPG

Leden van de dansschool Let’s Swing gaven wervelende dansdemonstraties. De dansschool heeft rond de 80 leden. Ze doen voornamelijk de boogie woogie. De Rock & Roll is echt het acrobatische werk, de salto’s in de lucht. Dat werd ook uitgevoerd. De Lindy Hop is ontstaan eind jaren 20 al en stond aan de wortels van de Rock & Roll scene en de boogie woogie. Het is erg leuk, de energie dat erin zit, het is lekker opzwepend en swingend. Het is vrolijk. En het contact, het dansen zelf, de muziek. “Je maakt er ook makkelijk contacten mee, vraagt een heer aan een dame aan de zijkant of ze even wil dansen”, verteld Pauline Duker van de dansschool. Dat pakt vaak heel leuk uit. Er zijn verschillende stijlen, en ook andere basispassen en tempo’s.

Tijdens de optredens van de live bands waagden ook anderen zich weer aan de rock & roll, en waren erop gekleed. Ook kinderen vonden het heel leuk.

IMG_0330.JPG

Meester Haan die in de jaren 70 en 80 les gaf aan de leerlingen van de voormalige Hoogkampschool was ook aanwezig met twee oldtimers. Voor de 
oud-leerlingen een unieke kans om met hem een praatje te maken.


Fotoalbum:

Reacties


Ik zie prachtige foto's gemaakt door Willem van der Werf. Nu zie ik er een tussen staan waarop mijn vader en zusje staan. hoe kan ik die opvragen.