Nieuws, Bogdike

Bogdike Romein Streektoaldag op zaterdag 24 septemberstroatklinkers.jpg

CENTRUM - De Stichting Bogdike organiseert op zaterdag 24 september 2016 het Romein streektoalmanifestatie. Met een keur aan artiesten uit Groningen, Friesland en Drenthe die in de diverse dialecten zingen en entertainen.

Er zijn in Veendam nog steeds een aantal leegstaande panden in het centrum. We gaan 8 van deze panden gebruiken en ze vullen met muzikanten en entertainers. En hopelijk veel publiek

Voor ieder leegstaand pand zal Bogdike een cultureel programma maken. Het is de bedoeling dat de bezoekers van pand naar pand lopen om dat culturele programma mee te maken. Toegang tot de panden is uiteraard gratis. Aan dit streektaalprogramma werken ongeveer 25 artiesten mee waaronder Bert Hadders, Erwin de Vries, Martin Korthuis, Rieks Folgerts en Margret Maas, Erik Hulsegge, Harry Niehof, Margaretha Kleine, Edwin Jongedijk, Jan Henk de Groot, Harm Tabak, Tineke Rouw, de Stroatklinkers, Piter Wilkens, Roelof van der Velde, Irene Wilkens, Alex Staal en Laurens Schreuder.

Kortom Veendam en omgeving gaat zaterdag 24 september massaal in het dialect

Bij het versturen van dit bericht was nog niet bekend in welke panden er gespeeld gaat worden en zijn we nog met enkele artiesten in onderhandeling.