Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing Groei & Bloei: Buiten Beter-Beter Buiten

Door Eindredactie op zondag, 18 september, 2016 - 10:20

Groei-Bloei.jpg

LEZING - Donderdag 22 september 2016 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gehouden door Martin Knol met de titel “Buiten Beter- Beter Buiten”. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00. Aanvang 19.30 uur.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 40.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 11 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Martin Knol werkt als docent Tuin & Landschap bij AOC TERRA en TerraNext om (jonge) mensen enthousiast te maken voor het groene vak. Daarnaast heeft hij een adviesbureau dat adviseert voor een beter welbevinden, gedrag en gezondheid door het anders inrichten van de openbare ruimte. Vorig jaar kwam zijn boek “Buiten Beter- Beter Buiten” uit en aan de hand daarvan geeft hij een lezing over het belang van groen in onze woon-, werk- en recreatieomgeving.

Hij wil graag mensen in zorginstellingen, scholen, kinderdagverblijven, recreatiegebieden en winkels duidelijk maken dat de invloed van de natuur daadwerkelijk effect heeft op mensen in hun gedrag en gevoel. De inrichting van de binnen- en buitenruimte is zo belangrijk; dat beseffen we niet altijd. Ook in een werkomgeving speelt dit een grote rol, een goede werksfeer zorgt voor meer werkplezier en inspiratie voor de werknemers.Hij legt uit wat er in ons hoofd gebeurt als we ons naar buiten begeven en geeft een aantal ontwerpsleutels om onze eigen omgeving beter vorm te geven.