Overslaan en naar de inhoud gaan

Plattegronden in Veendam weer up to date, maar ……!!

Door Willem van der Werf op dinsdag, 13 september, 2016 - 06:30

_MG_0960.jpg

INORMATIEBORDEN – Weet u het nog! In 2013 lieten we weten dat de informatieborden met daarop de plattegrond van Veendam niet meer up to date waren. Volgens de plattegrond in 2013 zat de belastingdienst nog aan de Nassaustraat, het VVV kantoor op het Veenlustplein en het busstation is te vinden aan de Sorghvlietlaan.

In 2015 kwamen we met een artikel: Grote delen van Veendam en Wildervank in het donker, omdat op de informatiezuilen zwarte vlekken zaten en dus niet leesbaar. Naar aanleiding van ons artikel stelde een politieke partij hierover vragen in de gemeenteraad.

_MG_0999.jpg

Maar vandaag kunnen we u eindelijk vertellen, de informatieborden zijn weer up to date sinds een maand.

Maar toch kwamen we iets onlogisch tegen toen we bij de borden gingen kijken. Ze staan bijna bij alle toegangswegen van Veendam zodat bezoekers snel de weg kunnen vinden binnen bij een bezoek aan onze gemeente. Je verwacht dan ook dat deze borden direct zichtbaar en toegangelijk zijn. Jammer genoeg moeten wij de conclusie trekken dat de informatie aan de achterkant staat van een reclamezuil met een tekst ‘Welkom in Veendam’.

_MG_0967.jpg

Om binnenkomende bestuurders te waarschuwen dat de informatie op de achterzijde staat, is er onder de zuil op grondhoogte een sticker geplaatst met de tekst ‘informatie z.o.z’.  En dan hebben we het nog niet over of de sticker wel of niet leesbaar is bij hoog gras.

_MG_1626.jpg

En wat zien de mensen in hun linker ooghoek als ze Veendam verlaten? Precies: ‘Welkom in Veendam’. Had dit niet moeten zijn ‘Tot de volgende keer’?

_MG_1026.jpg

Om alles nog ingewikkelder te maken. Bij de toegangsweg van de parkeerplaats van de Promenade staat ook een reclamezuil. Als je binnenrijdt zie je de reclame levensgroot op je af komen, een sticker laag bij de grond verwijst ook hier naar de achterkant voor ‘informatie z.o.z.’ met ernaast een verbodsbord, dat je deze weg niet mag uitrijden mocht je je weg al zoekende willen vervolgen.

Wij begrijpen het even niet meer. Volgens ons is het beter de zuilen 180 graden te draaien, als je vindt dat je bezoekers in Veendam goed moet informeren en welkom wilt heten in de gemeente. Maar als reclame voor informatie gaat dan zijn de zuilen logisch geplaatst!

_MG_1654.jpg

Mocht u het wel begrijpen, dan kan u onder dit artikel een reactie achterlaten.


Gerelateerde artikelen: