Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegende elektriciteit deksel in centrum Veendam

Door Willem van der Werf op dinsdag, 6 september, 2016 - 12:18

_MG_0831.jpg

CENTRUM – Maandagmorgen is in de Kerstraat ter hoogte van frietrestaurant De IJsbeer een deksel van een Enexis buitenverdeelkast met een harde knal van de kast gevlogen. Hierdoor hebben enkele winkeliers en bewoners een aantal uren zonder elektriciteit gezeten.

_MG_0833.jpg

Zondagavond kreeg De IJsbeer problemen met de elektriciteit. Maandagmorgen ontdekte een medewerker van Enexis dat de buitenverdeelkast vol zat met water. Na het drogen werd de kast weer onder spanning gebracht.

Na enig tijd waren er knallen te horen en kwamen er rookwolken uit de kast. Korte later klonk er een harde knal en vloog de deksel enkele meters weg tegen een boom. Gelukkig waren er geen mensen in de buurt, maar ook de medewerker had veel geluk want volgens een passant wou hij nog een laatste controle doen.

_MG_0835.jpg

De mogelijk oorzaak van deze kortsluiting is dat er vocht in de kabel is gekomen.

De buitenverdeelkast is totaal verwoest. Enexis heeft de kast verwijderd en zal binnenkort een nieuwe plaatsen. Op dit moment worden de getroffen winkels en bewoners in een deel van Kerkstraat via aan andere weg voorzien van elektriciteit.