Overslaan en naar de inhoud gaan

Siemen en Christian Mulder bij scheidsrechtersvereniging
Oldambt en Veenkoloniën op bezoek

Door Eindredactie op dinsdag, 6 september, 2016 - 08:50

VOETBAL - Op maandag 12 september komen de gebroeders Siemen Mulder (32) en Christian Mulder (25) uit Uithuizen een presentatie verzorgen voor de Scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën. Dat gebeurt in het clubgebouw “De Neutrale Hoek” op het sportpark Wildervank; aanvang 19.30 uur.

Het is uniek dat twee broers gelijktijdig als scheidsrechter acteren in het betaalde voetbal. Siemen Mulder begon in 2012 in de Jupiler League en maakte op 6 december 2014 al zijn debuut in de eredivisie met de wedstrijd SC Cambuur- NAC. Sindsdien is hij met zijn kale kop een onmiskenbare verschijning op de velden. Christian Mulder moest vanwege knieproblemen stoppen met voetballen en legde zich toe op de arbitrage. En met succes, op 3 november 2015 maakte hij zijn debuut in de Jupiler League met de wedstrijd Helmond Sport- Jong PSV. Bij diverse verenigingen hebben de Mulders al een leuke presentatie verzorgd. Reden om ze naar Wildervank te halen om hun collega’s in het amateurvoetbal over hun onstuimige carrière te vertellen en hoe ze omgaan met de 94 nieuwe spelregels in het veldvoetbal.

De scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën groeit gestaag en hoopt nog dit jaar haar honderdste lid in te schrijven. Na het samengaan van de COVS- groepen Veendam e.o. en Oost Groningen begin dit jaar was er even een kentering maar de laatste maanden zijn er weer nieuwe leden bijgekomen, waaronder ook enkele ambitieuze jeugdleden, die graag zo spoedig mogelijk voor de KNVB willen fluiten.