Doelpuntenfestival in Wildervank

Door op maandag, 5 september, 2016 - 08:05

Wildervank-Muntendam.JPG

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - De toeschouwers kwamen tijdens de wedstrijd Wildervank en Muntendam volledig aan hun trekken wat de doelpunten betrof. Wildervank had het vizier beter in het oog en trof 5 keer het doel. En Muntendam bleeft steken op 3 goals. Eindstand dus 5-3 voor de ploeg van oefenmeester Harm Hovenkamp van Wildervank. Een mooiere scenario kon je niet bedenken voor de nieuwbakken trainer van de roodhemden.

Het eerste kwartier stelde niet veel voor, beide ploegen speelden min of meer op safe, zonder dat men overging op oogstrelende combinaties. Toch nam Muntendam het startsein om de wedstrijd een andere wending te geven. Muntendammer Faber keek om zich heen en zag dat maatje Ploeger aanstalten maakte om zich in scoringspositie te begeven. Maar hij kon het 'lederen monster' niet het beslissende setje geven (open doel) om zijn fans te laten juichen.

Maar drie minuten later dacht Ewout Wolf: 'wat jij niet kan, kan ik wel'. En zette Wildervank op een 1-0 voorsprong. En dat was tegen de veldverhoudingen in. Want beide teams waren in deze fase van de strijd aan elkaar gewaagd. Beide elftallen streden voor wat ze waard waren en dan kan het gebeuren dat arbiter Hes een gele kaart moest trekken aan Adam voor een overtreding op uitblinker Ewout Wolf van Wildervank. Daarna was er nog een speler van Muntendam die het geel voor zijn ogen zag.

Alhoewel de derby niet het predicaat kreeg dat het een gemene wedstrijd was. Het was gewoon een harde wedstrijd. Het waren teams die niet voor elkaar wilden buigen. En veel Muntendam aanhangers waren aanwezig om hun team aan te moedigen. Ook oud-journalist Henk Kok van RTV-Noord was langs de lijn te vinden in Wildervank. Alhoewel niet in functie, want ook hij wilde deze titanenwedstrijd natuurlijk niet missen.

Twee minuten voor de rust hield bijna heel Wildervank 'de adem in' toen Marcel Gelderloos slordig uit verdedigde. Maar de Muntendammers konden zijn fout niet afstraffen. En de stand bleef 1-0 voor Wildervank. Vervolgens hielden de zwartwitten druk houden op 'de ketel'. En de thuisclub moest alle middelen aanspreken om het handelsdorp van het 'lijf' te houden.

Maar in de 44ste minuut was assistent-scheidsrechter Heidema van Muntendam de 'gebeten hond' volgens de Wildervank-supporters. Een Wildervank-speler kreeg de vrije ruimte en wilde afstevenen op de vijandelijke vesting van Muntendam. Zover kwam het echter niet omdat assistent-scheidsrechter Heidema de vlag omhoog stak.

In de laatste minuten van de eerste part was er nog veel tumult voor het Wildervank doel. Maar alles liep met een 'sisser' af. Behalve de laatste minuut van de blessuretijd toen Muntendammer Ploeger de 1-1 binnen schoot. Dat werd ook de ruststand. Na de thee had Muntendam een 'pikstart'. Nog maar 'koud' uit de kleedkamer gekomen kwamen ze op een 2-1 voorsprong door wederom Ploeger.

In de 59ste minuut was het de Muntendammer Faber die een goed schot van zijn voet liet vertrekken. Maar doelman Bakker van Wildervank kon met moeite deze pegel pareren. En twee minuten later scoorde Wildervanker Vincent van Marle in een kluwen van spelers de 2-2. Maar Muntendam liet zich niet 'kisten'. In de 68ste minuut volgde vanaf links een voorzet. En in een kluwen van spelers scoorde de Muntendammer Vasse: 2-3.

De Wildervanker aanhang werd even stil en drie minuten later volgden weer de lachsalvo's van de Wildervank aanhangers. Aangever Ewout Wolf stelde Nick Kamst in staat om de 3-3 op het scorebord te zetten. En in de 76ste minuut was het invaller Bahceci Suleyman die 4-3 liet noteren voor de thuisclub. Muntendam ging niet 'bij de pakken' neer zitten en invaller Michael Imminga zag zijn schot net naast gaan. En 2 minuten voor het eindsignaal moest doelman Michel Bakker van Wildervank een 'duivelse redding' uit zijn lijf persen. Tenslotte was het Wildervanker Stefan Mulder die de 5-3 binnen schoot.