Jaaroverzicht 2016

Sportoverzicht 2016 - augustus



_MG_0413.jpg

Samengesteld door Jacob Kuipers

Veendam huldigt sporters Special Olympic
1, 2 en 3 juli waren de Special Olympic Nationale Spelen in Nijmegen. Deze spelen voor mensen met een verstandelijke beperking worden eens in de 2 jaar gehouden in Nederland. Aan de spelen deden 3 verenigingen uit Veendam mee, op de onderdelen paardrijden, atletiek en zwemmen. Zij werden 30 augustus gehuldigd door burgemeester Sipkema en wethouder Schmaal.

Dinet Oosting
Softbalinternational Dinet Oosting, oud-inwoner van Veendam, heeft onlangs een mijlpaal bereikt op het WK in het Canadese Surrey. Oranje eindigde als vierde in het toernooi en nooit eerder lukte het een Europees vrouwenteam om zo hoog te eindigen.

Veendam 1894
Oud-Veendam-spelers Angelo Cijntje en Marnix Kolder keren terug naar de Langeleegte en gaan aan de slag bij Veendam 1894.

Olympische sportdag
De gemeente Veendam heeft een olympische sportdag voor senioren gehouden. Iedereen vanaf 55 jaar kon deelnemen aan het evenement dat tot doel had ouderen gezond te laten bewegen

Jeroen Zoet
Jeroen Zoet hoeft zich bij PSV niet meer bewijzen. De keeper uit Veendam staat nog niet in het kleine rijtje van absolute topkeepers dat ooit het PSV-doel verdedigde. Toch heeft hij afgelopen seizoen zijn naam in Eindhoven definitief gevestigd.

Henk Grol
Henk Grol noemt zich een gemiddeld talent uit Veendam. Hij heeft een obsessie om te winnen. Henk verloor 3 WK finales. Won afgelopen jaar een Europese titel.  Henk onderging in hetzelfde jaar een schouderoperatie. De judoka uit Veendam, die bij de Olympische Spelen in Rio in de achtste finales werd uitgeschakeld, kampt al bijna een jaar met een schoudertopblessure.

Marnix Kolder
Oud betaald speler van onder meer BV Veendam Marnix Kolder (35) kon naar ACV en HZVV maar koos voor Veendam 184 (zon). Zijn leven stond de afgelopen 19 jaar in het teken van betaald voetbal.

Karin Kuiper zwemt met Ranomi Kromowidjojo
Karin Kuiper van De Brug heeft in het Pieter van den Hoogenband zwembad gezwommen en haar tegenstandster was de Groningse Ranomi Kromowidjojo.