Overslaan en naar de inhoud gaan

Bas Muijs leest voor uit Woezel en Pip
in Bibliotheek Veendam

Door Eindredactie op vrijdag, 2 september, 2016 - 12:44

Dinsdag 6 september komt acteur Bas Muijs, in het kader van de Week van de Alfabetisering, voorlezen in Bibliotheek Veendam. Kinderen van de peuterspeelzalen en kinderopvang in Veendam komen luisteren naar de voorgelezen verhalen van Woezel en Pip. Aanvang 13.30 uur.

De Week van de Alfabetisering
Laaggeletterdheid moet worden aangepakt! 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Voor hen is het lastig om bijvoorbeeld een treinkaartje via een automaat te kopen, een kind voor te lezen of veiligheidsinstructies op het werk te lezen. Stichting Lezen & Schrijven vraagt tijdens de Week van de Alfabetisering ( 5 t/m 11 september) extra aandacht voor laaggeletterdheid. Onder het motto Tijd voor Taal! organiseren instellingen door het hele land activiteiten rond dit thema. Biblionet Groningen ook!

Om er voor te zorgen dat er over een aantal jaren geen nieuwe laaggeletterden van school komen organiseren de bibliotheken in de provincie Groningen tal van activiteiten met en voor VVE-instellingen, het primair en voortgezet onderwijs. Omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het stimuleren van lezen en voorlezen is er bijvoorbeeld voor de allerjongsten BoekStart. Dat is een (voor)leesbevorderingsprogramma voor de allerjongsten waarbij bibliotheek, consultatiebureau en gemeenten samenwerken.

Woezel en Pip
Dinsdag 6 september 2016 is door Stichting Lezen & Schrijven uitgeroepen tot Dag van de Jeugd & Gezondheid: Voorlezen helpt!. Dit jaar werkt Stichting Lezen & Schrijven hiervoor opnieuw samen met Dromenjager, het bedrijf achter Woezel en Pip.
Op zeven locaties in Nederland lezen bekende Nederlanders voor uit Woezel en Pip. Acteur Bas Muijs bezoekt op dinsdag 6 september Bibliotheek Veendam. Voor deze gelegenheid zijn de peuterspeelzalen en kinderopvang in Veendam uitgenodigd om met een paar peuters te komen. Bas Muijs zal voorlezen uit Het feestje van Buurpoes.