Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsoverzicht 2016 - augustus

Door op dinsdag, 27 december, 2016 - 06:00

_MG_9377.jpg

Samengesteld door Bianca Zijlstra-Kor

Meer vermaak dan ooit op vakantiemarkten
Maandag 1, 8, 15, 22 en 29 augustus werden weer de vakantiemarkten gehouden. Met ruim 150 standhouders, livemuziek op 5 podia en diverse attracties waren het weer gezellige vakantiemarkten in het centrum. Lucas en Gea sluiten al jarenlang de vakantiemarkten af met een optreden in de muziekkoepel op het Museumplein. Zo ook in 2016.

Summerfun 2016
Ook in augustus ging Summerfun door met talrijke activiteiten. Zo werd er een gezellige meidenavond gehouden, er werd een dromenvanger in elkaar geknutseld en het beroemde bordspel Cluedo werd een levend spel in Borgerswold. Maandagavond 15 augustus stond Summerfun in het teken van Paintball. Het werd gegeven door Borgerswold Experience, die begin 2016 voor het eerst met Outdoor activiteiten in Borgerswold was gestart.

IMG_0060.JPG

Pand van Uitdeelpunt officieel geopend
Maandagmiddag 1 augustus was het eindelijk zover, om twee uur werd het felbegeerde pand van het Uitdeelpunt geopend. Door niemand minder dan Lucas en Gea. Voor Jannie Orsel was het een enorme ontlading van spanning over de afgelopen 4 jaar dat ze ermee bezig is geweest. Zij hield ook een toespraak, en normaal heeft ze haar woordje wel klaar. Maar nu was Jannie er even helemaal stil van, ze was zichtbaar aangedaan. Maar met een arm om de schouder van Gea Hulshof ging het uiteindelijk toch goed. Lucas hield ook een toespraak, hij vertelde dat het niet zomaar een kringloopwinkel is omdat er zoveel meer gebeurd. Gea knipte het lint door.

IMG_0249.JPG

Tamara van der Laan nam taak Voedselbank over van Trijnie Dol
Vrijdagmorgen 6 augustus bediende Trijnie Dol voor het laatst de clientèle van de Voedselbank Veendam-Menterwolde en nam ze na negen jaar afscheid van de vrijwilligers. Na de zomervakantie ging ze werken in de provincie Utrecht als Ervaringsdeskundige Generatiearmoede en Sociale uitsluiting dat in Nederland nieuw is. Vrijwilligster Tamara van der Laan nam de taak van Trijnie over. Voorzitter Dick Helwich wenste in een toespraak Trijnie heel veel succes in haar nieuwe loopbaan.

Pret tijdens Tropiqua Summer Event
Op 11, 12 en 13 augustus vond in Tropiqua het Summer Event plaats met bontgekleurde speelattracties. Voor het vertier buiten bestond vanwege het weer, minder belangstelling maar binnen was het drie dagen lang druk. Waar normaal zo'n 500 mensen het zwembad bezoeken, kwamen de aantallen vanwege dit Summer Event nu dubbel zo hoog uit. De jeugd kon het zwemmen afwisselen met glijden en springen en dat gebeurde naar hartelust. Vrijdagavond 12 augustus was er bovendien een beachparty met een DJ die muziek draaide. Het evenement werd georganiseerd voor Veendammers die niet met vakantie zijn en voor toeristen die in de regio vakantie vieren.

IMG_20160816_114048.JPG

Gezellige straat-BBQ in Irenestraat
Voor het vierde jaar op rij hadden 5 bewoners van de Irenestraat een straatfeest opgezet. De vorige jaren met een springkussen voor de kinderen, maar dit jaar met een opblaasbare buikglijbaan van 18 meter lang. Bewoner Emmo Spieard was met het idee gekomen. ’s Een keer wat anders. Niet alleen de kinderen, maar ook de vaders gleden er lekker overheen. Dat de kinderen ook prachtig vonden. Om 18 uur werd een gezellige BBQ midden op de straat gehouden.

Sightseeing Run
De 3e Sightseeing Run 'Broez'n deur andermans Hoez'n' op zaterdag 20 augustus was er één met meer obstakels dan de vorige keren. De deelnemers aan de 10 kilometer - verder waren er de Kidsrun van 1.000 meter en de 5 kilometer - renden onder meer door de springbak in manege Lipizza in recreatiegebied Borgerswold. De lopers moesten zelfs, tot groot vermaak van iedereen, over een hindernis springen.

Bogblues 2016: erg gezellig!
Zaterdag vond op het Museumplein de derde editie van Bogblues plaats. Op het podium optredens van o.a. Leif de Leeuw, AJ Plug en Rootbag.

_MG_0160.jpg

Alleen maar clowns op Hee doe Klounedag
Clowns op stelten, schminkclowns, improvisatieclowns, een clown die ballonfiguren maakte, muzikale clowns, een clownshow. Clowns, clowns en nog eens clowns, ze kwamen uit alle hoeken en gaten te voorschijn op zaterdag 27 augustus in het centrum tijdens de Hee doe Klounedag van Stichting Bogdike, Summerfun en Kindercentrum Hoi Pippeloi. Arno Huibers stond met de voorstelling Clown Kado op het Veenlustplein. Bij de kraam van Summerfun werd geknutseld en trakteerden ze op popcorn. Bij Kindercentrum Hoi Pippeloi op het Museumplein konden de kinderen leuke spelletjes doen.

Hoog knuffelgehalte tijdens de STAR Teddyberenexpress
Zondag 28 augustus was het een drukte van belang op het station in Veendam en Stadskanaal, waar kinderen allemaal met een teddybeer stonden te wachten op de trein. Het was er heel gezellig, opa’s en oma’s, vaders en moeders stonden met een glimlach te kijken hoe de kinderen genoten. Druk was het ook bij de berendokter en konden de kinderen met hun teddybeer op de foto. Er was deze dag ook een speciaal arrangement in samenwerking met Wonderwereld in Ter Apel.