Regio, Vrijwilligers

Gezocht vrijwilligers met huisdieren
Vraag naar huisdiercontact neemt toe



De Zijlen kat.jpg

Stichting ZorgDier Nederland en De Zijlen starten in het voorjaar 2017 een nieuw opleidingstraject voor vrijwilligers. De Zijlen en ZorgDier werken sinds 2011 samen om mensen met een verstandelijke beperking de voordelen van wekelijks contact met huisdieren te laten ervaren. Op locaties van De Zijlen in Niekerk, Sappemeer, Muntendam, Tolbert en Onstwedde hebben nog eens 20 mensen aangegeven het contact met een huisdier erg te missen.

De Zijlen en ZorgDier zijn op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en wekelijks een of twee uurtjes op bezoek willen komen bij een of meerdere cliënten van De Zijlen. Vrijwilligers en hun huisdieren worden na selectie gratis opgeleid en ontvangen professionele ondersteuning bij het ‘werkbezoek’ aan ‘hun’ cliënten.

Zorgdierwerk
Door de helende kracht van het dier is zorgdierwerk in vergelijking met andere zorg ondersteunende activiteiten in Nederland uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van mens en dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer men zonder dier op bezoek komt. Ook ZorgDier-teams ontvangen veel positieve energie door hun bijzondere werk.

De Zijlen hond.jpg

Meer informatie
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met ZorgDier via www.zorgdier.nl  tel. 06 10 59 22 12 of secretariaat@zorgdier.nl

Stichting ZorgDier Nederland en De Zijlen
Stichting ZorgDier Nederland leidt vrijwilligers op voor activerende en therapeutische inzet van huisdieren voor kwetsbare mensen die niet (meer) voor een eigen maatje kunnen zorgen. De Zijlen biedt een vertrouwd thuis, persoonlijke aandacht en boeiend werk aan circa 1400 mensen van jong tot oud, met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen.

www.zorgdier.nl  www.zijlen.nl