Overslaan en naar de inhoud gaan

Derde editie Sightseeing Run in Veendam! Loop je mee?

Door Eindredactie op zaterdag, 6 augustus, 2016 - 10:00

20150812_Sightseeing_Run_Veendam_2015.jpg

RUN - In 2014 had Veendam de primeur met de eerste Sightseeing Run van Nederland. De Sightseeing Run ‘Broez’n deur andermans Hoez’n’ is een recreatieve hardloopwedstrijd waarbij deelnemers dwars door een aantal gebouwen en bezienswaardigheden lopen. Op zaterdag 20 augustus 2016 vindt de derde editie plaats in Veendam! Wil je meedoen, meld je dan aan!

Programma
De start en finish zijn net als vorig jaar voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein. Om 13.30 uur starten de kinderen van de Kidsrun met een kort rondje door het centrum. Om 14.00 uur starten de deelnemers van de tien kilometer en om 14.10 uur de deelnemers van de vijf kilometer.

Route
Ook dit jaar is het de organisatie weer gelukt om een tweetal leuke nieuwe routes uit te zetten. In de routes zijn een aantal nieuwe bezienswaardigheden opgenomen, maar natuurlijk zullen de deelnemers ook weer door een aantal oude bekende gebouwen lopen. Een nieuw pand is bijvoorbeeld de Gemeentewerf aan de Industrieweg, en de deelnemers van de tien kilometer zullen dit jaar door Manege Lipizza lopen.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan deze ludieke hardloopwedstrijd? Ga naar www.veendam.nl/sport en meld je aan via het inschrijfformulier. Online aanmelden kan tot en met woensdag 17 augustus 2016, daarna is het alleen nog mogelijk om je op de dag zelf in te schrijven. Deelname aan de vijf kilometer kost
 € 5,00. De kosten voor de tien kilometer bedragen € 7,50. Aanmelden op de dag zelf kan bij Veenlustplein 14, vlakbij de start/finish.

Deelname kinderen
Kinderen die willen deelnemen aan de Kidsrun kunnen zich tot en met 17 augustus 2016 aanmelden bij Mijnnnn! Kamer, Winkler Prins Passage 2 te Veendam, maar ze kunnen zich ook op de dag zelf aanmelden. Deelnamekosten voor kinderen bedraagt € 2,50.

Deelname als team
Deelnemen in een team is ook mogelijk. Een team mag uit maximaal tien lopers bestaan en alle teamleden moeten dezelfde afstand lopen. Als team betaal je voor de vijf kilometer € 40,00 en voor de tien kilometer € 60,00.