Overslaan en naar de inhoud gaan

Workshop landschap schilderen met Geert Schreuder

Door Willem van der Werf op donderdag, 4 augustus, 2016 - 21:50

20160804_Geert_Schreuder.jpg

OMMELANDERWIJK - Zondag 21 augustus 2016 in Museum Collectie ter Borg: Een tocht langs heden en verleden met Geert Schreuder uit Onstwedde door Oost-Groningen aan de hand van zijn schilderijen. In museum Collectie ter Borg hangen enkele reproducties van historische taferelen, geschilderd door Geert Schreuder uit Onstwedde. Ook in het Veenkoloniaal Museum schilderde Geert historisch taferelen uit het Oost-Groningse verleden. Tijd om nader kennis te maken met in de regio bekende en talent- volle kunstenaar. Vergezeld van zijn schilderijen maken we met Geert een tocht door het heden verleden en misschien de toekomst door Oost-Groningen. Ook zijn er in het museum schilderijen van deze landschapschilder tentoongesteld. 

Schilderij van Geert Schreuder "Monniken in het veen” 
Geert Schreuder is allereerst schilder van het landschap rond zijn woonplek. Met dynamische toetsen, hevige kleuren en druipende verfstreken, geeft hij de elementen van het landschap weer, lage horizon- ten, wolkenluchten, licht, sfeer en stemming. Soms plaatst hij menselijke figuren, dieren of bouwwerken in het landschap. Zijn schilderijen, in acryl- en olieverf, tonen steeds weer opnieuw hoe hij wordt geïnspireerd door zijn directe omgeving. Hij schildert niet alleen wat hij ziet maar ook hoe het hem beweegt. De emotie die hij ervaart is de aanleiding.

Geert Schreuder is geboren in 1949. Studeert in 1971 af aan de ABK Minerva te Groningen. Hij vestigt zich dan als professioneel kunstschilder in Onstwedde. Sindsdien exposeert hij regelmatig in binnen- en buitenland. Zijn atelier aan de Esweg 9 te Onstwedde, is het hele jaar na afspraak te bezoeken en elke eerste zondag van de maand is er 'Open Atelier'.

www.geertschreuder.nl

Entree voor het museum inclusief presentatie is € 3. 

Het museum is open van 13.00---17.00 uur.
Adres: Ommelanderwijk 53 Veendam.
De presentatie begint om 14.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.collectieterborg.nl