Jaaroverzicht 2016

Sportoverzicht 2016 - juli



20160706_Special_Olympics_2016_DSC_2606.JPG

Samengesteld door Jacob Kuipers

De Brug
De Brug heeft een huzarenstukje verricht bij de Special Olympics in het Goffert stadion in Nijmegen. Ze pakten 7 keer een gouden plak, 6 keer het zilver en 5 keer een bronzen medaille. Verder nog gouden medailles voor de 2 estafetteteams. En veel persoonlijke records.

Marit Kamps
Marit Kamps mocht voor Nederland uitkomen op het EK -18 jaar in het Finse Vantaa. De 15 jarige judoka van Judoschool Veendam wist de kwartfinale te bereiken. In de strijd om het brons verloor ze van Vukovich. De debutant eindige op het EK op de vijfde plaats.

20160706_beachweeksized_IMG_3915.JPG

Beachweek
In het pittoreske Borgerswold was de kick-off voor de eerste beachweek van Sportdorp Wildervank. Verder waren ook nog handbalvereniging Aeolus, voetbalvereniging Wildervank en de volleybalvereinigingen LIS en Set Up aanwezig. 

Clubkampioenschappen
Judoschool Veendam organiseerde samen met Hoogezand en Annen de clubkampioenschappen voor judoka's van Judoschool Veendam, Hoogezand, Annen, Fitring en Juveko. Er waren 110 deelnemers en het was een gezellige dag in de dojo. Jong en oud kwamen in actie tijdens dit kampioenschap en sloten het seizoen vervolgens met een gezellige bbq af.

IMG_4798.JPG

FC Groningen – Qweens Park Rangers
Stadion de Langeleegte had weer eens een vol huis. FC Groningen speelde een oefenwedstrijd tegen Queens Park Rangers. De 'spetters' vlogen niet van het duel af. De spelers wilden hun benen goed houden om in de competitie te kunnen schitteren.

Veendammer Dick Lukkien op eigen benen
Drie keer is scheepsrecht voor oefenmeester Dick Lukkien en FC Emmen. Aan de trainer nu de taak om het in hem gestelde vertrouwen waar te maken.

Tennisclub Veendam
Tennisclub Veendam organiseerde het jaarlijkse dubbeltoernooi. Ruim 150 tennissers speelden van 18 juli t/m zondag 24 juli 145 wedstrijden om de felbegeerde titels in de wacht te slepen. Frank Doornbosch en Miranda Bosman van de TC Veendam waren de succesvolste deelnemers. Een speciale prijs was er voor Truus Bulten van de Nieske Meppers. De vakjury riep haar uit tot Miss COOP.