Nieuws, Bogdike

Actemium Living Statues in centrum Veendam_MG_6586.jpg

STANDBEELDEN - Na een geweldige Sprookjesdag organiseert Stichting Bogdike op zaterdag 30 juli 2016 een dag met levende standbeelden in het hele centrum van Veendam. Met dit jaar een speciaal levend beeld: een raceauto!

Vaak zie je ze alleen maar in de grote Europese (hoofd)steden. Maar zaterdag 30 juli nemen ongeveer 15 standbeelden hun intrek in het Veendammer winkelcentrum. Edison (brandt het lampje wel of niet?), de strandjutter, de boekenwurm, een fotograaf en een klompenmaker, slechts een aantal van alle beelden die het winkelend publiek verstelt zullen doen staan. Het is een prachtig gezicht om naar te kijken, deze levende standbeelden, ze staan doodstil, lijken versteend en zijn prachtig uitgedost. De Actemium Living Statue dag begint om 13.00 uur en tot 17.00 uur is jong en oud welkom!

www.bogdike.nl

_MG_6682.jpg

Actemium
Dit jaar in het bijzonder een rol voor sponsor Actemium. Deze dag draagt de naam Actemium Living Statues omdat zij zich ook verbonden voelen met levende standbeelden. “Een levend standbeeld staat stil en heeft een uiterste concentratie nodig om zijn doel te bereiken. Net als wij dat doen bij onze techniek. We staan stil bij ons technische processen en hebben daar onze volledige concentratie voor”, aldus Sharon Zuidema (Actemium).

Raceauto als Living Statue
Actemium deelt haar passie voor techniek door studenten van de Hanze Hogeschool in Groningen te sponsoren en hiermee te stimuleren voor ons vak. Het Hanze Racing Division team doet ieder jaar mee aan een internationale ontwerpcompetitie. Zij ontwerpen daarvoor een eigen formule raceauto. Denk hierbij aan de auto van Max Verstappen maar dan in het klein! Deze eigen ontworpen auto willen zij met trots laten zien op de Living Statue dag. Met als extra’tje een auto simulatie. Om de bezoekers van dit festival te laten ervaren hoe het is om in zo’n auto te zitten, brengen zij ook een autosimulatie mee. De auto staat stil, maar je hebt toch het gevoel dat je rijdt. Een levend beeld!

Oplossingen en services voor de industrie met Actemium
Actemium is een netwerk van samenwerkende bedrijven, die hun producten en diensten leveren aan de industrie. Wij adviseren over, ontwerpen, bouwen, optimaliseren en onderhouden uw industriële processen. Met onze veilige en duurzame Solutions & Services for Industry sluiten wij aan op de volledige levenscyclus van productiefaciliteiten. Daarmee helpen wij bij het concurrentievoordeel en om industriële prestaties te verbeteren.

Bij Actemium gaan de kracht van specialisatie en samenwerking hand in hand. Met passie voor techniek, een marktgesegmenteerde aanpak en kennis van het proces maken wij ook graag het verschil. Dat doen we wereldwijd, maar toch dichtbij u in de buurt. Namelijk ook aan de Prinsentuin 1 in Veendam.

Kijk eens op www.actemium.nl voor meer informatie.