Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Veendam start online registratiepunt mijnbouw

Door Eindredactie op donderdag, 21 juli, 2016 - 07:00

Gemeentehuis_IMG-20160622-WA0002.jpg

REGISTRATIE - De gemeente Veendam is op www.veendam.nl gestart met een registratiepunt mijnbouw. De gemeente Veendam ligt in een gebied waar verschillende mijnbouwactiviteiten plaats vinden. Behalve aardgaswinning uit verschillende gasvelden is er ook sprake van zoutwinning in Borgercompagnie en Ommelanderwijk en gasopslag in Zuidwending. Om de belangen van haar inwoners zo goed mogelijk te behartigen, wil de gemeente een beeld krijgen van het aantal en type meldingen.

Meldingen
De gemeente registreert de meldingen, maar is geen partij in de afhandeling. Ook zet de gemeente de meldingen niet door naar de instanties. Inwoners die schade hebben aan hun woning en van mening zijn dat dit het gevolg is van mijnbouwactiviteiten kunnen dit melden bij de daarvoor verantwoordelijke instanties. Deze meldingen worden niet openbaar gemaakt of gedeeld met andere instanties zoals de gemeente. De gemeente Veendam weet daarom niet hoeveel schademeldingen er zijn. Ook is niet duidelijk welk type schades gemeld worden.

Registreren
De gemeente registreert alleen en zet meldingen niet door naar instanties. Inwoners moeten een melding doen bij de daarvoor verantwoordelijke instanties. De meldingen worden niet openbaar gemaakt.