Overslaan en naar de inhoud gaan

Zinderend dorpsfeest met André Hazes jr en Melrose
met automatisch meedeinen in feesttent

Door Henk Drenth op zondag, 17 juli, 2016 - 17:07

IMG_0276.JPG

MOOI FEESTJE - De derde editie van het Dorpsfeest Wildervank is reuze gezellig afgesloten. Er was een leuke opkomst voor de optredens van André Hazes jr en de band Melrose. Het was een echt dorpsfeest met een gemoedelijke sfeer. Tijdens de pauzes waren de mensen even naar buiten gegaan om even bij te komen van het feestgedruis. Met name Melrose stond daar garant voor. Hun show wordt gekenmerkt door covers omgeven met absurdisch theater met slapstick en satire. Ongeveer 400 bezoekers hebben de houten vloeren van de feesttent beproeft. Het was in letterlijke zin vanzelf al meedeinen voor degene die uit zichzelf niet bewoog.

IMG_0023.JPG

Van hot naar her
Op het 30 minuten durend optreden van André Hazes jr waren vooral veel fans af gekomen. Hazes jr is in de voetsporen van zijn vader getreden. Met de liedjes brengt hij een ode aan zijn vader, en houdt de herinnering aan hem levend. De fans moesten nog wel even geduld hebben. Door de afsluiting van het weggedeelte van de N33 bij Noordbroek arriveerde Hazes en zijn chauffeur drie kwartier later. De fans stonden hem al op te wachten. Een fan had een speciale herinnering aan Hazes door een emotioneel gebeurtenis. Ondanks de vertraging, en ook een optreden elders in het land, mocht zij even de caravan in voor een foto met haar idool.

IMG_0030.JPG

Hazes jr was al vroeg door de organisatie geboekt, vlak na de evaluatie van het feest vorig jaar al. Vanuit het dorp is er al veel vraag naar geweest. Melrose is vorig jaar ook van de partij geweest, en voor dit jaar was er een combinatie gemaakt. De organisatie vond het wel jammer dat het op de vroege avond was, als het later was geweest waren de mensen ook wat langer blijven hangen. Nu waren de Hazes jr fans na zijn optreden ook al weer vertrokken.

IMG_0674.JPG

Het merendeel van de bezoekers met een kaart waren specifiek voor Melrose gekomen, en ook pas na het optreden van Hazes jr binnengekomen. De organisatie is blij dat het leeft. Ze willen nog meer activiteiten gaan organiseren, en men wil kijken of het met meer optredens los is te koppelen. Ook willen ze tijdens de evaluatie gaan bekijken of het totaalprogramma naar vier of drie dagen kan worden ingekort. De activiteiten zijn dan minder uitgespreid voor het langer kunnen vasthouden van de bezoekers.

IMG_0944.JPG

Plannen
Met het organiseren hadden MV Amusement & Entertainment en de vrijwilligers een mooi vijfdaags programma aan de dorpsbewoners aangeboden. Met het shantykoor was het in de grote feesttent ietwat ingetogener. Voor jong en oud was er zo wat te doen met de nodige gezelligheid. De jeugd kon zich uitleven met een echte lawaaioptocht dat te voet, op de skelter of per fiets afgelegd werd. Bij het produceren van zoveel mogelijk lawaai op zelf gemaakte instrumenten hielp bepaalde soorten keukengerei daarbij flink. Tijdens de Mini Talentenjacht lieten kinderen zien dat ze iets bijzonders in huis hadden. Niet alleen met zang en dans, maar ook met jongleren. Een bingoavond werd ondersteund door Sander en Elena Boezen “van onze eigen Coop”. Een Jeugd Spektakelmiddag zorgde voor hilarische momenten, tot aan het grote slagroomspel toe. Aan de Nijverheidsstraat werd weer een braderie en rommelmarkt gehouden, aangevuld met een kindermarkt in de feesttent. De laatste dag stond in het teken van de USA cars en motoren.

IMG_1059.JPG

Alle dagen draaide de kermis weer. Met op de donderdagmorgen speciaal voor de leerlingen van de Westerschool ter afsluiting van hun laatste schooldag.

Gezocht
De vereniging wil graag nieuwe bestuursleden, en men zoekt meer mensen erbij om het feest breder uit te kunnen werken.